Албанският премиер Еди Рама заяви, че Западните Балкани трябва да

...
Албанският премиер Еди Рама заяви, че Западните Балкани трябва да
Коментари Харесай

Рама: Не можем да позволим Русия да спечели и Украйна да загуби – това би било мрачно бъдеще

Албанският министър председател Еди Рама съобщи, че Западните Балкани би трябвало да продължат да бъдат дружно в активизирането на всички потенциали и укрепването на връзките, с цел да не оставят бъдещето пленник на обезверените стремежи на Русия, оповестява.

Албанският министър председател във встъпителната си тирада на конференцията Югоизточна Европа - Украйна в Тирана съобщи, че не би трябвало да се позволява Русия да завоюва и Украйна да загуби войната, тъй като сходен резултат би бил неприемлив.

Той уточни, че с успеха на Русия европейското бъдеще ще бъде тъмно. Според него Албания е направила каквото е могла, с цел да поддържа Украйна и ще продължи да го прави.

„ Не можем да оставим нашето бъдеще пленник на необузданите стремежи на Русия. Всички ние в Западните Балкани би трябвало да продължим да стоим дружно, да активизираме всичките си благоприятни условия и запаси, да укрепваме връзките си. Това, което ни сплотява, нашите институции и организации, които укрепват нашите демокрации. Нека създадем всичко, с цел да не бъде възнаградена експанзията. Нека се съпротивляваме дружно. Не можем и не би трябвало да разрешаваме Русия да завоюва и Украйна да загуби. Такъв резултат би бил нестабилен. Би било доста тъмно, мъчително бъдеще, което да си представим ", сподели Рама.

Той добави, че войната в Украйна се води " за нашата независимост и достолепие ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР