Албанският премиер Еди Рама заяви, че е настъпил моментът да

...
Албанският премиер Еди Рама заяви, че е настъпил моментът да
Коментари Харесай

Премиерът на Албания: Заложници сме на България, съжалявам за Европейския съюз

Албанският министър председател Еди Рама съобщи, че е настъпил моментът да бъде отстранено единодушието при взимането на решения от Европейски Съюз и повтори мнението си, че Албания и Република Северна Македония " са заложници на България ". Това министър-председателят сподели в изявление по телефона за италианския в. " Кориере каузи сера ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Рама уточни, че " съжалява " за Европейския съюз, а не е отчаян. " Беше неприятен ден за Съюза ", сподели той, " тъй като се оказа невероятно да бъдат освободени Албания и Северна Македония, заложници на единствено една страна от Европейски Съюз, България, която също като нас е член на НАТО ", уточни той, като добави, че останалите 26 страни членки в това време са изглеждали безпомощни, освен това " с война на прага им ".

Запитан за какво са държани за заложници, албанският министър председател разясни, че това е " единствено поради вътрешнополитически въпроси, нищо друго ". На въпрос дали правилото за единогласие при взимане на решения от Общността би трябвало да бъде отстранен, Рама сподели, че " на 100 % " счита по този начин.

Наясно съм, че това е внимателен въпрос за страните членки, които имат своя лична история и значимост, уточни албанският министър председател, само че добави, че е настъпил моментът за унищожаване на изискването за единогласие. Помолен да отговори дали Балканите са застрашени от проникването на Русия и Китай при тази невъзможност, Рама сподели, че " няма подозрение, че регионът съставлява слаба точка на континента във връзка с проникването на други детайли ".

Вчера албанският министър председател назова " срам " блокирането на напредъка на Република Северна Македония по пътя ѝ към Европейски Съюз от страна на България. " Позор е, че една страна от НАТО, България, държи за заложници две други страни от НАТО, а точно Албания и Северна Македония, в разгара на яростна война в задния двор на Европа, до момента в който 26 други страни от Европейски Съюз седят безмълвно в плашеща проява на изтощение “, сподели Рама пред кореспонденти при идването си в Брюксел за срещата на водачите от Западните Балкани и представителите на Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР