Албанският премиер Еди Рама реагира остро в Туитър, след като

...
Албанският премиер Еди Рама реагира остро в Туитър, след като
Коментари Харесай

Еди Рама към България: Или вдигнете ветото, или ще ме търпите

Албанският министър председател Еди Рама реагира остро в " Туитър ", откакто българското външно министерство му през вчерашния ден в Брюксел и го помоли да приспособи езика си с подобен на политик от страна кандидатка за участие в Европейски Съюз, написа скопското електронно издание " 360 степени ".

" Вие имате проблем с моя метод на изложение, аз с метода, по който България желае да взема решение двустранните въпроси. Или вдигнете ветото, или ще ме търпите, " написа в " Туитър " албанският министър председател Еди Рама, откакто българското външно министерство разяснява и изиска, както се споделя в изказването, той да приспособи езика като подобен на политик от страна-кандидат за участие в Европейски Съюз.

" О! Българското Министерство на външните работи има проблем с метода ми на говорене! Честно.И аз имам проблем и с метода, по който България желае да взема решение двустранните въпроси, употребявайки процеса на разширение като средство за похищение на две страни от НАТО! " По-полека, другари: Вдигнете ветото си или ще ме търпите, " написа Рама в " Туитър ".

Oh! Bulgaria's Foreign Ministry has an issue with my way of speaking!Fair enough.I have an issue too with the way Bulgaria wants to solve biletaral issues by using the enlargement process as e vehicle of kidnapping two NATO countries! Easy friends:Lift the VETO or bear with me!
— Edi Rama (@ediramaal)
Лидерът на опозиционната Демократическа партия на Албания и някогашен министър председател на Албания Сали Бериша се извини на българския народ за изявленията на премиера Еди Рама, направени по време на срещата на върха ЕС-Западни Балкани.

Бериша сподели на конференция, че Рама не съставлява мнението на албанците, защото, както сподели, не познава никакви правила на другарство сред страните.

" От името на албанската съпротива се извиняваме на българското държавно управление и народ и подсигурявам, че това не е мнението на албанците, а на един авантюрист. Човек, който не познава никакви правила, не знае какво е другарство сред страните. " Не ми се коства целесъобразно министър председателят да споделя " позор за българите и България ", в случай че не е човек, който унижава всеки албанец с решенията си ", сподели Бериша.
 Еди Рама съжалявал Европейски Съюз, желал да им помогне
Еди Рама съжалявал Европейски Съюз, желал да им помогне

Нито пандемията, нито войната предиздвикала страните да се обединят
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР