Албанският премиер Еди Рама подкрепи решението на Косово да приложи

...
Албанският премиер Еди Рама подкрепи решението на Косово да приложи
Коментари Харесай

Албанският премиер Еди Рама подкрепи косовската позиция в спора със Сърбия

Албанският министър председател Еди Рама поддържа решението на Косово да приложи реципрочни ограничения към Сърбия във връзка с документите за идентичност и регистрационните номера на колите, заяви осведомителният портал Екзит.

На конференция с гостуващия испански министър председател Педро Санчес Рама сподели, че „ използването на съглашението, реализирано в Брюксел (между Косово и Сърбия), е право и дълг на Косово и аз поддържам на 100 % държавното управление на Косово, както и приветствам (косовския) министър председател (Албин) Курти за възприятието му за самоконтрол и за вслушването в съдружниците, които предложиха отсрочване “.

В неделя в Косово се стигна до повишение на напрежението поради недоволството на косовските сърби от решението на държавното управление в Прищина да заменя персоналните им документи, издадени от сръбските управляващи, с такива, издадени от управляващите на Косово. Освен това управляващите на Косово бяха оповестили, че ще заменят регистрационните табели на колите на сърбите, които са издадени от сръбските управляващи, с табели, издадени от косовските управляващи. По-късно косовското държавно управление реши да отсрочи използването на мярката с един месец.

„ Правителството на Косово има право и дълг за ползва споразуменията и да упражнява териториалния си суверенитет и самостоятелност “, сподели Рама и прикани сръбския президент Александър Вучич да се въздържа от поддържане на недоволството на етническите сърби в Северно Косово.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР