Албанският премиер Еди Рама изрази днес увереност, че Албания ще

...
Албанският премиер Еди Рама изрази днес увереност, че Албания ще
Коментари Харесай

Предрекоха обединение на Албания с Косово

Албанският министър председател Еди Рама изрази през днешния ден убеденост, че Албания ще се сплоти с Косово и че той би дал своя вот за това на референдум, само че не знае по кое време ще се случи, съобщи организация Бета.

" Ако ме питате хипотетично за кротичък референдум за национално единение, бих нарушил правото на загадка на гласуването и споделям намерено, бих дал своя вот " за ". Ако ме питате ще се случи ли това или не, като ме провокирате, ще ви кажа - това ще стане, не знам по кое време, само че ще стане един ден ", сподели Рама на взаимна конференция с косовския министър председател Албин Курти.

Рама акцентира, че на тези, които могат да изтълкуват неговите думи като " искане " за основаване на велика Албания, би трябвало да се каже, че " врачките не ги съдят ".

Курти сподели, че " по въпроса за обединяването на албанците има повече недоумение, в сравнение с различия. Това не е нещо, което избираме ние, това е групово желание, което избира нас, не можем да взимаме решения за такива исторически процеси и да дефинираме дати и способи ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР