Албанският премиер Еди Рама изпрати днес в Туитър послание към

...
Албанският премиер Еди Рама изпрати днес в Туитър послание към
Коментари Харесай

Еди Рама: Докога духовете от миналото ще подкопават Сърбия?

Албанският министър председател Еди Рама изпрати през днешния ден в Туитър обръщение към сръбския президент Александър Вучич с въпрос по какъв начин е допустимо в днешно време да се отхвърля " документирано военно закононарушение ", каквото е убийството на албански цивилни в косовското село Рачак през 1999 година, съобщи Танюг.

Коментирайки изказване на Вучич, че казусът Рачак е бил " машинация ", с цел да се оправдаят бомбардировките на НАТО над тогавашна Югославия, Рама попита докога Сърбия ще живее в илюзия и ще подкопава личния си път към бъдещето.

" Докога духовете на предишното ще не престават да подкопават пътя на Сърбия към бъдещето ", написа Рама в посланието до Вучич, оповестява Българска телеграфна агенция.

Рама прикани приятелите от Сърбия да престанат да се самозаблуждават за войната в Косово, стартирана от остарелия режим на Слободан Милошевич, и да продължат напред към преобразяване на района в пример за подражателство.

През 1999 година тогавашният началник на задачата на ОССЕ в Косово Уилям Уокър упрекна сърбите за убийството на цивилни албанци в село Рачак, а сърбите твърдяха, че там в стълкновение са убити албански терористи. Случаят Рачак докара до въздушните удари на НАТО против СР Югославия.

Бившият косовски министър Иван Тодосиевич бе наказан на 5 декември на две години затвор за изказванието, че клането в Рачак е " измислено ". Вучич разяснява, че присъдата е " опасност " за сърбите в Косово и че казусът Рачак е " изфабрикувано закононарушение ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР