Албанските власти арестуваха основателя на борса за криптовалута, заподозрян, че

...
Албанските власти арестуваха основателя на борса за криптовалута, заподозрян, че
Коментари Харесай

Заловиха избягал крипто бос, откраднал $2 милиарда

Албанските управляващи арестуваха създателя на борса за криптовалута, обвинен, че е избягал от Турция с активите на клиентите си. Това заяви новинарското издание Хабер, базирайки се на турското вътрешно министерство.

 

Фарук Фатих Йозер, основен изпълнителен шеф на Thodex, беше търсен повече от година, откакто Турция издаде интернационална заповед за арест през април 2021 година Смята се, че предприемачът е избягал от страната с 36,3 милиарда лири (2 милиарда долара) в инвеститорски активи.

 

Албанските управляващи уведомиха турския вътрешен министър Сюлейман Сойлу за ареста на Йозер, търсен с алена бюлетина от Интерпол, във Вльора, Албания, оповестиха от министерството. Балканската страна е почнала процедури за изгонване в Турция на 27-годишния юноша, се прибавя в известието.

 

Базираната в Истанбул Thodex ненадейно спря търговията през април 2021 година след промоционална акция, която продаваше доджкойни (Dogecoin) на една четвърт от цената, на която се търгуваха на други тържища, блокирайки вложенията и спирайки продажбата и конвертирането на пари в други крипто валути.

 

Йозер беше сниман последно на паспотна контрола, на летише Истанбул, на път за несигурно място.

 

Около 391 000 вложители са били наранени от хипотетичната скица, съобщи новинарския канал A Хабер.

 

Миналата година албанските управляващи арестуваха двама души, упрекнати, че са дали заслон на Йозер.

 

Турция беше разтърсена от голям брой крипто измами предходната година, в това число Vebitcoin, четвъртата по величина борса в Турция с близо 60 милиона $ дневни размери. През април 2021 година компанията спря активността си, базирайки се на влошени финансови условия, дни откакто Thodex спря активността си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР