Албанската полиция вчера е застреляла грък, след като той открил

...
Албанската полиция вчера е застреляла грък, след като той открил
Коментари Харесай

Грък заби гръцкото знаме в Албания, застреляха го

Албанската полиция през вчерашния ден е застреляла грък, откакто той разкрил огън против служители на реда, които са сваляли гръцко знаме, издигнато от него на територията на гробище от Втората международна война в село Буларат, на към 6 км от границата на Албания с Гърция.

Според информации в албанските медии 35-годишният Константинос Кацифас е разкрил огън против служители на реда с автомат " Калашников ", до момента в който те са сваляли знамето, което той е издигнал на гробище на гръцки бойци, починали в борба по време на Втората международна война. Инцидентът се е случил, до момента в който селото означи годишнината от влизането на Гърция във войната през 1940 година

Уточнява се, че Кацифас е избягал в селото, откакто приключил патроните си, а по-късно избягал в планините в опит да избегне арестуването си, само че скоро по-късно бил заварден от екип от специфичните елементи на албанската полиция, която уточни, че 35-годишният грък е стрелял по тях, преди те да открият огън и да го убият.

Кацифас, чието семейство идва от северозападния гръцки град Янина, е роден и израснал в Буларат, само че е живял в Атина напоследък. Снимки в гръцките медии го демонстрират облечен във военни облекла, с гръцко знаме, пришито на ръката му.

Полицията е удостоверила гибелта му при престрелка.

От гръцкото външно министерство оповестиха в изказване, че е " недопустимо, че интервенцията е довела до загуба на човешки живот ", като приканиха албанските управляващи да обезпечат цялостно изясняване на случилото се.

От външното министерство на Албания дадоха отговор, като приканиха Гърция да спре " неоправданата политизация " на убийството на Кацифас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР