Албанската полиция призова гражданите да дадат информация във връзка със

...
Албанската полиция призова гражданите да дадат информация във връзка със
Коментари Харесай

Награда 100 000 евро за всеки с информация за стрелбата по сградата на албанска медия

Албанската полиция прикани жителите да дадат информация във връзка със стрелбата по албанската медия „ Топ ченъл “ в Тирана, при която почина 60-годишният охранител на обекта Пал Коля, оповестиха албанските медии.

Полицията предлага премия от 100 хиляди евро за всяка скъпа информация, която би довела до установяването на причинителите, написа „ Топ ченъл “, представено от Българска телеграфна агенция.

Дирекцията на полицията в Тирана направи последователност на събитията към стрелбата по постройката на „ Топ ченъл “ в ранните часове на понеделник и заяви детайлности от следствието по случая.

Според формалната информация от албанската полиция вреди са открити по фасадата на постройката, където се обитава „ Топ ченъл “, както и по два автомобила, паркирани в двора на обекта.

Превозното средство на причинителите е снимано от охранителни камери в региона. Автомобилът се придвижвал по път наоколо до автомагистралата Тирана–Дуръс, когато минал пред постройката на медията и разкрил пукотевица, довела до гибелта на 60-годишния охранител.

След сигнала за изгорелия автомобил, който беше открит през вчерашния ден сутринта и за който се допуска, че е на причинителите, на мястото на стрелбата и към подпаленото транспортно средство е осъществен оглед. От мястото на престъплението са конфискувани 25 патрона, 5 снаряда и 9 осколки от муниции. В обгорелия автомобил модел „ Рейндж Роувър Спорт “ са открити два автомата „ Калашников “, както и патрони от същия тип като откритите при постройката на медията.

Според информацията на полицията, автомобилът е бил откраднат през 2020 година, като преди този момент е бил владеене на косовски жител. Оригиналният му регистрационен номер е бил открит вътре в транспортното средство дружно с документите на автомобила.

Разследването продължава, а албанската полиция подсигурява анонимността на всеки, който даде информация по случая, добавя „ Топ ченъл “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР