Албания остава основен източник на търговия с канабис в Европейския

...
Албания остава основен източник на търговия с канабис в Европейския
Коментари Харесай

Европол: Албания остава основният източник на търговия с канабис в ЕС

Албания остава главен източник на търговия с канабис в Европейския съюз и съставлява опасност за европейската стопанска система и общество. Това е заключението, съдържащо се в последния отчет на Европейската полицейска работа (Европол), озаглавен „ Оценка на опасността от тежка и проведена престъпност “, отбелязва албанската телевизия Ora News.

Според Европол 40% от дейните незаконни мрежи в Европейски Съюз са забъркани в трафик на опиати. „ Най-широко публикуваният незаконен артикул остава канабисът, който в тази ситуация с Албания се транспортира основно по море до Италия. Над 60 % от проведената престъпност се прави посредством потребление на принуждение и също по този начин посредством корупция, подкупи и комплицирани схеми с милиони долари “, показват от Европол.

Според източник Катрин Де Боле, изпълнителен шеф на Европол, прибавя, че отчетът за 2021 година демонстрира, че и двата индикатора се утежняват. „ Въздействието им върху жителите, стопанската система и върховенството на закона е голямо. Нуждаем се от взаимни действия, нови политики. Само конфискациите не са задоволителни. Тези хора употребяват всичко в обществото за облага, без почитание към живота “.

Оценява се, че корупцията на европейско равнище да подтиква трафика на опиати, изключително на рекордното равнище на кокаин от Латинска Америка. Според Де Боле незаконните групировки са се възползвали от пандемията от COVID-19, с цел да продават подправени препарати против ковид. „ От началото на пандемията виждаме онлайн оферти за подправени ваксини. Сега ги намираме и във физическия свят. " Изненадващо, някои хора купуват тези ваксини отвън фармацевтичния бранш, само че те съставляват риск за здравето “, увери Де Боле.

Европол дефинира прането на пари, хакерските атаки, измамите и закононарушенията против околната среда като други закани за Европейски Съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР