Албания обяви днес първия смъртен случай от коронавирус и реши

...
Албания обяви днес първия смъртен случай от коронавирус и реши
Коментари Харесай

Албания затваря ресторанти и баровете след смъртта на жена от коронавирус

Албания разгласи през днешния ден първия смъртен случай от ковид и реши като защитна мярка да затвори заведенията за хранене и питейните заведения в двата най-големи града в страната - Дуръс и Тирана, съобщи организация Франс прес.

Ковид-19 докара до гибелта в Дуръс на 73-годишна жена, която имала и други хронични болести.

Заразата взе първа жертва в Албания

Засега в Албания са регистрирани 12 случая на инфектирани с ковид, в това число умрялата жена, само че страната се счита за уязвима заради географската си непосредственост с Италия, където живее многочислена албанска диаспора, предава Българска телеграфна агенция.

След гибелта на дамата министър председателят Еди Рама заяви за затварянето на заведенията за хранене и питейните заведения в Дуръс и Тирана.

Като се извини за мярката, министър председателят добави във Facebook, че "сега не е време за почивка и развлечения, а на война, която можем да спечелим единствено с радикална смяна на метода си на живот ".

В началото на седмицата албанските управляващи взеха решение да затворят за 15 дни учебните заведения и да анулират обществените събирания.

Морските и въздушните връзки сред Албания и Италия също са анулирани до началото на април. Спрени са всички процеси, в това число сесията на Народното събрание.

В страните от Западните Балкани са регистрирани над 50 случая на заразяване с ковид.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР