Албания е приела искане на САЩ за временно приемане на

...
Албания е приела искане на САЩ за временно приемане на
Коментари Харесай

Албания временно приема афганистански бежанци по искане на САЩ

Албания е приела искане на Съединени американски щати за краткотрайно приемане на афганистански бежанци , които търсят визи за влизане в Съединени американски щати , съобщи министър председателят Еди Рама в неделя, когато, оповестява " Ройтерс ".

Рама сподели, че администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън неотдавна е поискала от сътрудника член на НАТО Албания да реши дали може да служи като директна страна за редица афганистански бежанци, чиято последна дестинация са Съединени американски щати.

" Няма да кажем " Не ", освен тъй като нашите огромни съдружници ни молят, а тъй като сме Албания ", разяснява Рама.

Тази седмица източници на " Ройтерс ", разясниха, че администрацията на Байдън е провела полемики с такива страни като Косово и Албания по отношение на отбраната на афганистанците, свързани със Съединени американски щати, от репресиите на талибаните, до момента в който не приключат процеса за одобрение на американските им визи.

В Косово Луан Далипи , шеф на кабинета на премиера Албин Курти, съобщи, че държавното управление му е в контакт с управляващите на Съединени американски щати по отношение на настаняването на афганистански бежанци от средата на юли.

" Има доста логистична, техническа, охранителна и обществена работа, с която се оправяме ", сподели Далипи в изказване.

Стотици американски бойци към момента са ситуирани в Косово като миротворци повече от две десетилетия след войната 1998-99 година с Югославия.

През 2014 година Албания одобри към 3000 членове на Народната организация на моджахедините в Иран , известна също с нейното фарси име Муджахидин-е-Халк, те се откриха в лагер покрай Дуръс, основното пристанище на страната.
 Европейска комисия незабавно преразглежда миграционните правила за Европейски Съюз
Европейска комисия незабавно преразглежда миграционните правила за Европейски Съюз

Европейски Съюз се притеснява от остра миграционна рецесия поради Афганистан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР