алатките, които бяха разпънати като форма на протест, се оказаха

...
алатките, които бяха разпънати като форма на протест, се оказаха
Коментари Харесай

СДВР: В една от палатките намерихме коктейл "Молотов"

алатките, които бяха разпънати като форма на митинг, се оказаха положително прикритие за укриване на бомбите. В една от тях – край хотел "Шератон ", сътрудниците откриха коктейл "Молотов ".

Вероятно и той е бил подготвен за потребление против чиновниците на реда ".

Това съобщи на ексклузивен брифинг в четвъртък заран шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев.

"Вчера станахме очевидци по какъв начин в продължение на часове служителите на реда бяха обстрелвани с пиротехнически средства, камъни, павета, железни тръби. В резултат на това ръководителите на място решиха, че с цел да запазим живота и здравето на чиновниците ни е належащо част от тази нападателна навалица да бъде разцепена и изтласкана. Единствената цел беше да се опитаме да запазим живота на нашите чиновници и на спокойно протестиращите жители ", сподели още шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

"Тактиката ни беше пасивна и щадяща. Подкрепям решението, което управлението взе на място. Палатковите лагери като свободна форма на митинг се оказаха положително прикритие за депозиране на самоделни взривни устройства и част от твърдите предмети, добави Хаджиев. Отричам изрично потреблението на невропаралитичен газ от полицията " , отговори Хаджиев на въпрос.



"Има 80 ранени служители на реда. На част от обгазените сътрудници е оказаха здравна помощ на място. Призивът ни още веднъж е към безусловно цялото общество да бъдат извънредно деликатни, да не се поддават на престъпни лица и да съблюдават законоустановения ред. След като от нашите видеонаблюдения установихме, че част от самоделните взривни устройства са в палатковите лагери, предприехме полицейска интервенция и премахнахме блокадите на СУ и Орлов мост. Възстановено е придвижването към този момент ", добави Хаджиев.

"Образувани са над 15 бързи полицейски производства. Над 120 са арестуваните протестиращи, 60 от тях са с престъпни регистрации ", сподели още той.

"При такива всеобщи вълнения има потърпевши от всички страни, служители на реда, протестиращи, несъмнено и публицисти ".

"Няма арестувани лица, които да не са изпълнили полицейските разпоредби при премахването на блокадите на Орлов мост и СУ ", акцентира Хаджиев.

"Вчера вечерта мина прагът на търпението. Призовавам да се съблюдава законовия ред. Въпрос на преценка е оттук насетне по какъв метод полицията ще работи, само че няма да позволяваме нарушение правото на останалите жители на напредване ", акцентира Хаджиев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР