Алън Джойс: Шефът на Qantas напуска по-рано на фона на нарастващите скандали

...
Шефът на Qantas Алън Джойс ще напусне авиокомпанията два месеца
Коментари Харесай

Шефът на Qantas Алън Джойс ще напусне авиокомпанията два месеца по-рано от предвиденото на фона на нарастващите противоречия.

Г-н Джойс трябваше да напусне през ноември, след 15 години като главен изпълнителен директор, но сега ще напусне поста незабавно.

Той каза, че неотдавнашното внимание към „събитията от миналото“ ясно показа, че това е „най-доброто нещо“, което може да направи.

Авиокомпанията е обект на разрастване обществения гняв, след като пожъна рекордни печалби въпреки поредица от скандали.

През последните две години беше изправен пред множество критики за скъпи самолетни билети, масови закъснения и отменени полети, и нейното отношение към работниците.

А в четвъртък австралийският надзорен орган за потребителите - Австралийската комисия за конкуренцията и потребителите (ACCC) - обяви, че предприема съдебни действия срещу авиокомпанията през обвинения, че е продал билети за повече от 8000 полета, които вече е отменил.

Искът означава, че националният превозвач сега е изправен пред правни действия на три фронта.

Той също така обжалва решението, че незаконно е възложил хиляди работни места по време на пандемията, и се бори с колективен иск от клиенти заради неговата негъвкава схема за кредитиране на полети. p>

Сега акционерите са подложени на натиск от някои групи - включително някои парламентаристи - да гласуват против окончателния пакет от възнагражденията на г-н Джойс.

В изявление във вторник г-н Джойс каза, че има много неща, с които се гордее през времето си в Qantas, но сега трябва да се „продължи напред с подновяването като приоритет".

"Имаше много възходи и падения и очевидно има още много работа за вършене, особено за да сме сигурни, че винаги доставяме на нашите клиенти. Но си тръгвам, знаейки, че компанията фундаментално силен и има светло бъдеще“, каза той.

Председателят на Qantas Ричард Гойдър отдаде почит на г-н Джойс, като каза, че той „винаги е имал най-добрите интереси на фронта на Qantas и център, и днешният ден показва това".

"Този преход идва в момент, който очевидно е труден за Qantas и нейните хора. Трябва да свършим важна работа, за да възстановим доверието на обществеността в компанията, която сме."

Когато нейното назначение беше обявено през май, бъдещият главен изпълнителен директор Ванеса Хъдсън каза, че възстановяването на репутацията на авиокомпанията е нейният основен приоритет.

Бивш неин главен финансов директор, г-жа Хъдсън ще стане първата жена шеф на Qantas, когато поеме поста в сряда .

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР