AL-MAZRA'A ASH-SHARQIYA, Западен бряг (AP) — Бащата на американски тийнейджър,

...
AL-MAZRA'A ASH-SHARQIYA, Западен бряг (AP) — Бащата на американски тийнейджър,
Коментари Харесай

Баща на американски тийнейджър, убит на Западния бряг от израелски огън, се противопоставя на подкрепата на САЩ, докато синът е погребан

AL-MAZRA'A ASH-SHARQIYA, Западен бряг (AP) — Бащата на американски младеж, погубен от израелски огън през окупираният Западен бряг се опълчи на военната поддръжка на Вашингтон за Израел, до момента в който стотици опечалени погребваха 17-годишния юноша в родовото палестинско село на фамилията в събота.

Смъртта на Тауфик Аяк в петък провокира неотложен израз на безпокойствие от Белия дом и заричане от израелската полиция да проверява.

Това беше последната смъртоносна пукотевица на Западния бряг, където близо 370 палестинци бяха убити от израелски огън след експлоадирането на Израел-Хамас война в Газа преди повече от три месеца. Администрацията на Байдън неведнъж е изразявала угриженост по отношение на насилието от израелски заселници против палестинци през последните месеци.

По време на погребението в събота бащата на младежа разкритикува дългогодишната поддръжка на Съединени американски щати за Израел. „ Те са машини убийци “, сподели той за израелските сили. „ Те употребяват нашите данъчни долари в Съединени американски щати,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР