Ал Кайда може да се опита да се върне в

...
Ал Кайда може да се опита да се върне в
Коментари Харесай

Шефът на Пентагона: Ал Кайда може да се опита да се върне в Афганистан

" Ал Кайда " може да се опита да се върне в Афганистан, предизвести през днешния ден министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, представен от Асошиейтед прес.

Терористичната мрежа употребява тази страна като база, с цел да извърши атентатите в Съединените щати на 11 септември 2001 година

Сега " Ал Кайда " може да се опита да се възползва от изтеглянето на Съединени американски щати от Афганистан, което разреши на талибаните да вземат още веднъж властта там, и да се върне в страната, сподели Остин по време на посещаване в Кувейт - част от негова обиколка в региона на Персийския залив.

" Това е заложено в природата на (тази терористична) организация ", съобщи шефът на Пентагона пред дребна група кореспонденти. Той даде да се разбере, че американските управляващи са готови да предотвратят завръщане на Ал Каида в Афганистан, което би заплашило Съединените щати, съобщи Българска телеграфна агенция.

Талибаните осигуриха база на терористичната мрежа, до момента в който управляваха Афганистан от 1996 до 2001 година След атентатите на 11 септември на 2001 година, в края на същата година предвождана от Съединени американски щати военна коалиция нахлу в страната и смъкна от власт от талибаните, откакто те отхвърлиха да предадат водачите на " Ал Кайда ". По време на траялото 20 години американско военно наличие в Афганистан терористичната мрега загуби забележителна част от силите си.

Сега обаче породиха редица въпроси за вероятностите пред " Ал Кайда ", откакто талибаните се върнаха на власт в Кабул, отбелязва АП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР