Ал Хилал победи бразилския гранд Фламенго с 3:2 на 1/2-финала

...
Ал Хилал победи бразилския гранд Фламенго с 3:2 на 1/2-финала
Коментари Харесай

Ал Хилал пренаписа историята на Саудитска Арабия, ще играе финал на Световното клубно

Ал Хилал победи бразилския гранд Фламенго с 3:2 на 1/2-финала на конкуренцията и по този начин стана първият отбор от Саудитска Арабия, който се класира на край на Световно клубно състезание.

Азиатците означиха два гола от дузпи през първото полувреме посредством Салем Ал Даусари в 4-ата и 45-ата минута. Третото попадение бе на сметката на Лусиано Вието в 70-ата минута. За бразилците пък прецизен бе Педро, който се разписа в 21-ата и 91-ата минута.

Мачът потегли съвършено за Ал Хилал още през цялото време. В третата минута Матеузиньо изблъска Лусиано Вието в наказателното поле и съдията отсъди дузпа, а Салем Ал Даусари бе прецизен от бялата точка за 1:0.

Фламенго бързо се окопити и зареди офанзиви към вратата на противника. Така в 21-вата минута резултатът бе подравнен. Педро получи на границата на наказателното поле и с диагонален удар по земя заби кълбото в мрежата за 1:1.

В края на първото полувреме съдията даде съществено в допълнение време и тогава азиатския отбор си завоюва втора дузпа. Лусиано Вието бе притиснат от двама играчи при опит да пробие в пеналта и след ВАР обзор съдията реши, че би трябвало да отсъди втора дузпа. Реферът сподели и втори жълт и червен картон за Жерсон. Отново Салем Ал Даусари извърши наказателния удар и още веднъж бе точен за 2:1.

В 70-ата минута обаче Лусиано Вието дефинитивно постави точка на разногласието. Той бе изведен в наказателното поле и с удар под напречната за 3:1.

Чак в добавеното време на мача Фламенго стигна до втори гол, още веднъж дело на Педро, който бе задоволително предвидлив след един рикошет.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР