Ал Ахли за четвърти път в историята си спечели бронзовите

...
Ал Ахли за четвърти път в историята си спечели бронзовите
Коментари Харесай

Ал Ахли грабна бронза на Световното клубно първенство

Ал Ахли за четвърти път в историята си завоюва бронзовите медали на Световното клубно състезание. Рекордьорът по трофеи на Египет завоюва с 4:2 против японския Урава Ред Даймъндс борбата за третото място и приключва на тази позиция за трети път в последните четири години.

Двата тима изиграха трогателен дуел в Джеда, Саудитска Арабия. Те стартираха с концепция да нападат и положения имаше още от началото. Шампионът на Африка бързо стартира да демонстрира повече качества. В 19-ата минута той поведе след неточност на вратаря на Нишикава. Стражът не се оправи добре с отдалечен изстрел на Хани и Ясер Ибрахим бе прецизен при добавката.

Ал Ахли удвои задатъка си шест минути по-късно, когато Пърси Тау се разписа. Южноафриканският нападател се възползва от неточност в защитата на японците, която загуби топката пред наказателното си поле в опит да я изнесат с подавания. Урава Ред Даймъндс съумя да се върне в мача малко преди почивката. Жозе Канте понижи, откакто отбраната на противника не съумя да почисти топката след центриране в наказателното поле.

Японците търсеха още по-активно гола след почивката и не трябваше да чакат доста. Защитникът Александър Шолц се разписа в 54-ата минута от дузпа, отсъдена за игра с ръка. Равенството обаче не се задържа за дълъг интервал. След час игра Ал Ахли стигна до трети гол, откакто удар на Маалул бе отклонен от Койзуми, а вратарят не се намеси добре и топката се озова във вратата.

Египтяните стигнаха до ново попадение в 63-ата минута, само че голът не бе приет заради засада. Африканският отбор имаше превъзходна опция да постави завършек на интригата в 75-ата минута, защото получи право да извърши дузпа. Али Маалул застана зад бялата точка, само че стреля едва и прати топката в ръцете на вратаря. С наближаването на края на срещата играчите на Ал Ахли започнаха все по-често да бавят играта, само че надълбоко в добавеното време стигнаха до нов гол. Маалул се разписа след превъзходно осъществяване на фал.
 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР