Акушеро-гинекологичното отделение в общинската болница в Гоце Делчев получи дарение

...
Акушеро-гинекологичното отделение в общинската болница в Гоце Делчев получи дарение
Коментари Харесай

Болницата в Гоце Делчев получи като дарение транспортен кувьоз за новородени

Акушеро-гинекологичното поделение в общинската болница в Гоце Делчев получи подаяние - нов транспортен кувьоз за новородени. Апаратурата е подаяние от Десислава Николова, създател на книгата " Щастлива и красива бременност като моята ". Средствата за закупуването на кувьоза е събрала от осъществените продажби на книгата, както и от дарения на българи от страната и чужбина.

Гоце Делчев

Десислава Николова взема решение да подари кувьоз, откакто схваща, че в болничното заведение в Гоце Делчев имат потребност от него.
Десислава Николова: Този кувьоз, който им подаряваме е транспортен, тъй като когато децата са недоносени имат потребност да бъдат със профилирани грижи и тъкмо този кувьоз ще помогне да бъдат закарани в отделенията, в които ще им извърнат още по-добри грижи.
От цялата област Благоевград, общинската болница в Гоце Делчев е с най-висока раждаемост. От началото на годината са се родили 28 бебета.
Д-р Мария Радойкова - шеф на общинска болница Гоце Делчев: Не са редки случаите, в които се постанова превозване на новородени бебета в клиника по неонатология в София и това ще улесни работата на сътрудниците.
В доста лечебни заведения в страната заради финансови усложнения, медиците работят с остаряла инсталация. Затова всяко подаяние е скъпо.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР