. Актьорите от театралната постановка Хъшове“ ще бъдат специални гости

...
. Актьорите от театралната постановка Хъшове“ ще бъдат специални гости
Коментари Харесай

NOVA и актьорите от „Хъшове“ водят зрителите на връх Шипка на 3-ти март

. Актьорите от театралната режисура „ Хъшове “ ще бъдат специфични посетители на Николай Дойнов в изнесеното студио на връх Шипка. След 15 години на сцената на Народния спектакъл, основни герои от спектакъла на Александър Морфов ще покорят заветния връх, с цел да припомнят за какво е значимо да се усещаме българи освен на 3-ти март.

При водещата Мартина Ганчева в познатото студио на предаването ще влязат хората, които пишат актуалната българска история. Сред тях са един от най-хубавите български лекари - проф. доктор Иво Петров, отличен за „ Мъж на годината за 2018 “ в допитването на Дарик радио, писателката Теодора Димова и младият историк Мартин Чорбаджийски .
 Николай Дойнов NOVA
101 каба гайди ще озвучат Балкана и ще изненадат феновете на NOVA в празничния ден. Още един мотив за национална горделивост ще ни дадат и единствените българи с „ Латино Грами “- „ Еструна “, които ще споделят какво е възприятието да заслужиш вниманието на света.

През целия ден репортерите на NOVA ще се включват от емблематични места и ще наблюдават най-интересните събития, свързани с честването на празника от страната и чужбина. Вечерта на 3-ти март, незабавно след централната емисия Новини, в 19.20 ч.,, с цел да напомни аргументите за експлоадирането на Освободителната война.-->
 Николай Дойнов NOVA
„ Руско-турската война е добре позната - както от историческите проучвания, по този начин и от литературните произведения на някои от най-големите български поети и писатели. Киното също пресъздава баталните подиуми на подвиг и всеотдайност във войната, върнала към живот българската страна. Но помним ли аргументите за нейното експлоадиране и хората, приели българската идея за своя? На националния ни празник си заслужава да поговорим още веднъж за това “, споделя създателят на документалния филм.

За фотосите Николай Дойнов и операторът Росен Илиев пътуват до Русия и Турция, с цел да се срещнат с наследниците на две знакови персони, директно свързани със събитията от 1878 година. В Москва те беседват с Олга Чевская - правнучката на един от архитектите на Санстефанския кротичък контракт – граф Николай Игнатиев. А в Истанбул ги чака среща с Рауф Версан - правнукът на командващия Централната османска войска Вейсел паша.
 Николай Дойнов NOVA
Бъдете с програмата на NOVA на 3-ти март.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР