Актьорите от Куклен театър Весел откриват своя 25-и артистичен сезон

...
Актьорите от Куклен театър Весел откриват своя 25-и артистичен сезон
Коментари Харесай

С Приказка за теб... започва новият сезон в Театър Весел

Актьорите от Куклен спектакъл " Весел " откриват своя 25-и артистичен сезон с най-новия си креативен план - " Приказка за теб, приказка за вас, приказка за всички нас ", финансиран от община Велико Търново по програмата " Изкуство и просвета ". Само две седмици след закриването на най-успешното издание на Международния сценичен фестивал " Лято, кукли и другари ", проведен от Театър " Весел " и осъществен с финансовата поддръжка на общината, феновете на изкуството още веднъж се срещат с обичани куклени герои. В дните до края на първия есенен месец и през октомври куклениците, чрез плана " Приказка за теб, приказка за вас, приказка за всички нас ", ще се срещнат с новите си фенове в дребни обитаеми места, с деца със СОП и деца, жертви на трафик или потърпевши от принуждение. 
Целта на плана съответствува с част от задачите на Стратегията за развиване на културата на община Велико Търново 2020-2030 година - начинания за образоване на публики, гарантиране на достъп до просвета и изкуства с фокус децата, младежите и уязвимите обществени групи. Важен детайл в плана е партньорството с просветителните институции, с институции, предоставящи обществени услуги за деца, както и приобщаването на хора в неравностойно състояние. Специфична цел е и обогатяването на културния календар в дребните обитаеми места и подобряването на качеството на културния живот отвън Велико Търново, където няма постоянно показване на театрални постановки. 
Друг акцент в новия сценичен сезон е планът " Съботни спектакли за фамилна аудитория " на сцената на читалище " Искра " - дългогодишния и правилен сътрудник на театралите от остарялата столица. Още през октомври ще гостуват куклените театри от Русе, Пловдив, Търговище и Ямбол със своите най-нови премиерни представления.    
Предстоят участия на Театър " Весел " в Международния куклен фестивал " Златният делфин " в морската ни столица, в Международния сценичен фестивал за детска и младежка аудитория " Забранено за възрастни " в Смолян и други А през 2023 година търновските артисти ще поканят своите фенове на рождения си ден - 25 години с Театър " Весел ". style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР