Актьорите от Държавен куклен театър – Русе преминаха през специализиран

...
Актьорите от Държавен куклен театър – Русе преминаха през специализиран
Коментари Харесай

Куклен театър – Русе се подготвя за нови предизвикателства

Актьорите от Държавен куклен спектакъл – Русе минаха през профилиран двудневен тренинг „ Движенчески клас за артисти “ този уикенд. Програмата, създадена от хореографката София Георгиева, цели повишение на физическата и театрална подготовка на състава за идни огромни планове.

Движенческият клас ползва новаторска методика, комбинираща детайли от йога, дихателни техники, координационни извършения и практики за по-дълбока телесна осъзнатост. Георгиева, създател на метода и сертифициран йога инструктор, подчертава върху подвижността, стречинга, съзнателното дишане и работата с сътрудник като основни за издръжливостта и театралното наличие на актьорите.

„ Актьорът в 21-ви век е доста повече от декламатор на текст. Той е инструмент за предаване на послания и основаване на разнообразни метафизични светове “, споделя София Георгиева, създател на метода. Георгиева е сертифициран йога инструктор и одобрен хореограф с многочислени постановки в театъра, киното и музикални видеоклипове. През 2018 тя е хореограф на клипа " I Charleston Plovdiv " за Пловдив – Европейска столица на културата, а измежду другите ѝ забележителни планове са пиесите „ Момо “ (2016) в Младежки спектакъл „ Николай Бинев “ и „ Мизантроп “ (2014) на режисьора Петър Денчев.

От управлението на Куклен спектакъл – Русе не крият упоритостите си да създават за деца и за възрастни продукции от международен клас. „ Инвестирането в състава е измежду основните фактори за високото качество и това се потвърждава с всички награди и номинации на театъра в последните няколко години “, разясняват те. В края на март на актьорите от трупата им следва натоварен креативен уъркшоп с режисьорката Веселка Кунчева, който ще предшества нова огромна режисура през 2025 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР