Актьорите Ленърд Уайтинг и Оливия Хъси, изиграли ролите на Ромео

...
Актьорите Ленърд Уайтинг и Оливия Хъси, изиграли ролите на Ромео
Коментари Харесай

Ромео и Жулиета съдят ``Парамаунт`` за сексуална експлоатация в креватната сцена от 1968 г. - Свят

Актьорите Ленърд Уайтинг и Оливия Хъси, изиграли функциите на Ромео и Жулиета в едноименния филм от 1968 година, заведоха дело за полова употреба против филмовото студио Paramount, което направи лентата, това оповестиха редом Variety и Los Angeles Times, с позоваване на сътрудник и юрист на актьорите и на документи, получени от съда. Ромео и Жулиета, които към този момент са надлежно на 72 и на 70 години, при излизането на кино лентата са били на по 18 и 16 години, само че фотосите стартират, когато Уайтинг е на 16, а Хъси е на 15.

В исковата си молба за завеждане на делото те настояват, че режисьорът на кино лентата Франко Дзефирели, който умря през 2019 година, ги убедил, че по време на фотосите на креватната сцена ще носят долни дрехи с физически цвят. В деня на фотосите, обаче, режисьорът споделил, че актьорите ще би трябвало да се съблекат, в противоположен случай „ филмът няма да успее “. Ако откажели, в никакъв случай нямало да си намерят работа в Холивуд, предизвестил ги Дзефирели.

Режисьорът бил посочил също така на актьорите по какъв начин са ситуирани камерите и ги уверил, че голотата им няма да бъде показана във кино лентата. В реалност креватната сцена посочила задните елементи на Уайтинг и гърдите на Хъси. Paramount Studios са знаели или е трябвало да знаят, че фрагментите са получени нелегално, се твърди още сред кориците на делото, което е заведено в съда в Санта Моника в Калифорния.

„ Това, което им е било казано, и това, което се е случило, са две разнообразни неща. Те са се доверили на Франко. (...) Франко беше техен другар и почтено казано, какво им оставаше да създадат на 16 години? Нямаха варианти. Нямаше #MeToo “, съобщи мениджърът на двамата артисти Тони Маринози пред Variety.



Въпреки че случаят е от преди повече от 50 години и би трябвало да е погасен по отминалост, Ромео и Жулиета употребяват като малка врата за предявяване на финансови искания това, че щатът Калифорния краткотрайно (до 1 януари 2023 г.) отстрани отминалостта за докладване на полово принуждение в детска и юношеска възраст.

Изменението докара до хиляди нови обвинявания в полово принуждение в държавните съдилища, някои датиращи още от 40-те години на предишния век. Наред с другите бяха повдигнати обвинявания против вокалиста на Aerosmith Стивън Тайлър за връзката му с 16-годишно момиче през 70-те години на предишния век.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР