Актьори от варненската школа по актьорско майсторство на “JJFilmworks са

...
Актьори от варненската школа по актьорско майсторство на “JJFilmworks са
Коментари Харесай

Не пропускайте премиерата на филма Обречена честност на 27 май, 18 ч. във Фестивален комплекс - Варна

Актьори от варненската школа по актьорско майсторство на “JJFilmworks ” са снимали пълнометражен филм, за своят дебютен план, и сами провеждат премиера във Фестивален и Конгресен Център – Варна.

“Джей Джей Филмуъркс ” е продуцентска компания с офиси в Лондон, Англия и във Варна, България. Фирмата се е специализирала в продуцирането на късометражни, телевизионни и игрални филми за международния пазар, във кино финансиране, както и активността ѝ е ориентирана към откриването на нови надарени кино дейци и артисти.

 От основаването си досега имат приключени 7 плана измежду които има късометражни, както и пълнометражни продукции.

Последният им план се назовава „ Doomed Honesty “ “Обречена Честност “, и е сниман, монтажиран и продуциран напълно с персонални средства на екипа. Завършването на плана лишава две години, поради пандемията, която извънредно затруднява процеса. Актьорите и учителите не се отхвърлят и са твърдо решени да завършат продукцията, макар трудностите, и съумяват!



Doomed Honesty ” feature film – „ Обречена почтеност “ игрален филм (английски/български)

„ Неволно замесен в незаконна интрига, Дейвид Уилямс – принципен служител на реда – се трансформира в пионка и изкупителна жертва. С тайната поддръжка на лицемерен избавител, пътуването за изчистване на името му и възобновяване на достойнството и достолепието му стартира да разплита конспирацията с мъчителни и сърцераздирателни последствия. “



В функциите: Калоян Божанов, Вержиния Андонова, Александра Цветанова, Гергана Димова, Тарак Куреши, Яна Петрова, Пламен Радев, Венцислав Танев, Катрин Стефанова, Милен Денчев, Диана Георгиева, Калина Костуркова, Калин Пенчев и Борис Борисов.

Режисьор: инж.Евгения Ракитина-Куреши; Сценаристи: инж.Евгения Ракитина-Куреши, Тарак М. Куреши; Продуцент: Тарак М. Куреши; Кинематография: Иво Ракитин; Монтажисти: инж.Евгения Ракитина Куреши, Иво Ракитин.



Режисьорски коментар:
Вдъхновението за този филм пристигна от една къса история, която брачният партньор ми беше написал като сюжет за късометражен филм преди две години. Най-голямото предизвикателство за мен беше режисурата, само че с помощта на вдъхновението и поддръжката, които получих от нашият превъзходен екип и от актьорския състав, аз мисля, че ние успяхме да създадем един превъзходен филм, в който се засягат универсални тематики като почтеност, честност и семейство, корупцията. Приятно гледане!
Евгения Ракитина-Куреши

Впечатления от актьорите:

Калоян Б. Божанов в ролята на Сержант Дейвид Уилямс. Наивен и принципен служител на реда, упрекнат в тероризъм. Способен ли е да извърши такова нещо?

" За мен предлагането за ролята на Дейв беше ненадейно, само че от дете постоянно съм желал да се занимавам с актьорство и сграбчих тази опция с неспокойствие. Когато поговорихме повече за героя, открих, че той е доста от моята персона и спаведливостта и честността, която нося, даже от време на време граничеща с доверчивост в предишното ми. За мен фотосите и целият развой по основаването на кино лентата беше своебразна психотерапия, тъй като ми се случиха приятни и доста неприятни неща, които ме трансформираха напълно и ми помогнаха да направя още една огромна стъпка в живота ми - да изучавам актьорско майсторство в университет, фантазия която не съумях да осъществя преди 15 години, само че в никакъв случай не се отхвърлих да преследвам. Благодаря на Жени и Тарик, че имат вяра в мен и не стопират да ме поддържат откогато се познаваме. За мен този филм бе промяна и каквото и да кажа ще е малко. Благодаря! ”

Калоян Б. Божанов - Kal White



Вержиния Андонова в ролята на Лейтенант Анистън. Цинично, непосредствено ченге с експлозивен характер и проблеми с доверието. Държи ли на различен, с изключение на на себе си?

“Когато ми предложиха ролята на Анистън, даже не се замислих. Това е многопластов воин, който искаш хем да зашлевиш, хем да прегърнеш по едно и също време. Тя е цинична, недоверчива, потайна, с възприятие за предимство. Но под всичко това се усеща една надълбоко скрита деликатност и угриженост, изключително към най-малките. Анистън е като огромната сестра в това самобитно семейство, която ще ти се скара у дома, само че ще те отбрани пред хората, тъй като никой различен няма право да тормози дребния ѝ брат! Нейното мото е “Целта оправдава средствата! ”, което не постоянно работи в нейна изгода. Беше предизвикателство за мен, защото аз съм най-малката в моето семейство и съм извънредно признателна, че Жени и Тарик ни помогнаха да изградим тези облици с всичките им човешки дефекти и преимущества. Oще повече, че ни дадоха опция да участваме в цялостния развой по основаването на кино лентата. Снимала съм и в други продукции, само че за първи път видях по какъв начин се случват нещата отвън актьорската част. Това са доста скъпи уроци за мен, които няма да не помни!

Вержиния Андонова

 

Калина Костуркова в ролята на Рая. Пакостлива тийнейджърка, най-хубавата другарка, която може да има едно момиче, подозрително добър хакер...

“Изкарах си необикновено до момента в който снимахме кино лентата. Срещнах невероятни хора, с които доста се забавлявахме. Много съм признателна, че имах шанса да вземам участие в този филм, тъй като това постоянно ми е било фантазия. ”

Калина Костуркова



Диана Георгиева в ролята на Бони Робинсън. Тийнейджър - въстаник, отгледана в полицейския сектор, тя има вяра че е част от отдела.
Когато взема решение скрито да поеме случай сама, нещата се утежняват доста бързо!

" Обречена почтеност " е първият игрален филм, в който вземам участие, като фотосите, подготовките и целия развой бе извънредно трогателен за мен. Харесвам своята героиня Бони, тъй като тя е почтена, смела и мощна, каквато съм и аз. Щастлива съм за опцията да работя с целия екип и благодаря от сърце. ”

Дияна Георгиева

Гергана Димова в ролята на Дона Райт. Умна, красива и богата - вдовицата на основен детектив, погубен от локалната престъпна организация. Сега единственият ѝ наследник се готви да поеме по стъпките на татко си.
Ще успее ли да го защищити?

“Ролята на Дона за мен беше доста повече от просто роля, тъй като един подобен типаж, който показва всичко, което осъждаме и ненавиждаме в себе си и другите, работи лечебно на тъмната страна в нас. Смея да настоявам също, че тази страна вярно изразена и дозирана, основава един доста по-уравновесен и здрав душевен субект, който слага ясни граници и има крепко его. Дона е надменна, нарцистична, подла и последна в реализиране на упоритостите си, само че също по този начин не е изгубила способността да изпитва майчина любов, въпреки изкривена от болна упоритост. В нейно лице виждаме крайности в държанието, само че всеки носи такива черти в себе си. Аз да вземем за пример не си позволявах да имам държание и изличаване на човек със самочувствие, тъй като мислех, че това би отблъсквало другите, само че тази роля ми оказа помощ да осъзная, че самочувствието вярно дозирано, притегля и печели почитание, а не противоположното. ”

Гергана Димова

 

Борис Борисов в роляа на Грегор Коваленко. Бизнесмен, хладнокръвен водач, и от скоро - аставник, той постоянно е намирал метод да заобиколи или да мине през трудностите. Но да се грижи за племеницата си, може да се окаже най-големият му проблем...

“Ролята на престъпен антагонист, който се появява единствено посредством видео позвънявания в този филм, беше вълнуващо и неповторимо преживяване. Въпреки неналичието на физическо наличие, предизвикването да се сътвори чувство опасност единствено посредством цифрова връзка с другите герои беше вълнуващо креативно начинание. Изискваше деликатно балансиране на подобаващият звук, мимики на лицето и език на тялото, резултатът от което е воин, който има осезаемо наличие. ”

Борис Борисов

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР