Актьори и режисьори създадоха Движение за култура като противодействие на

...
Актьори и режисьори създадоха Движение за култура като противодействие на
Коментари Харесай

След скандалите в Народния театър: Актьори и режисьори създадоха „Движение за култура”

Актьори и режисьори сътвориха „ Движение за просвета ” като противопоставяне на свадите в Народен спектакъл " Иван Вазов ". Новото придвижване ще работи с всички институции и политически обединения. Те оповестиха за него през днешния ден пред публицисти.

" Поводът, който ни събра, беше продължаващата съсипия в националната институция Народен спектакъл. Продължаваме да желаеме оставката на шефа на театъра Васил Василев, и в това време настояваме цялата тази трагична история да не бъде свеждана единствено до персонални спорове. Ние търсим по-дълбоки аргументи за това, което се случва пред очите ни, което по никакъв начин не ни харесва, и имаме волята и силата да го променяме ", сподели проф. дфн Георги Каприев по време на конференция пред медиите.



Актрисата Албена Колева уточни, че театрите в България не са в положително положение. “Пропастта, която се отваря в театъра, става все по-голяма ”, означи Колева и добави, че краят на този спор не може да пристигна с уволнението на Александър Морфов, а в противен случай - с оставката на Васил Василев.



“С болежка установявам какъв брой доста хора желаят да кажат нещо, само че не го споделят ”, изясни той. Донев прикани за диалог и конструктивен дух. “Законът е нещо доста хубаво и е стожерът на едно общество, само че идва подобен миг, в който виждаме, че законът не взема решение казуса, когато той минава в морално отношение ”, това пък разяснява Камен Донев.

Актьорите оповестиха още, че приготвят митинг на 16 март от 14 часа, който ще стартира пред Министерството на културата, като настояването им е за освобождение на Васил Василев като шеф на НТ " Иван Вазов ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР