Актьорът заяви, че подкрепя протеста поради няколко причини, като основната

...
Актьорът заяви, че подкрепя протеста поради няколко причини, като основната
Коментари Харесай

Христо Мутафчиев към КЕВР: Опряха до помещение в Младежкия театър, това е срамно

Актьорът съобщи, че поддържа митинга заради няколко аргументи, като главната е, че една от най-богатите държавни организации в България желае да открадне от една от най-бедните структури на Министерството на културата – театърът, пространство от 430 кв. м., без да се преценява с това, че новото управление на театъра желае да направи театрална сцена за деца в това помещение.

„ Смятам, че в случай че позволим на една такава конструкция да отнеме част от собствеността на българския спектакъл, то какво остава за някакви частници в другите градове отвън София, които могат да предявят апетити към цели здания и по този начин театърът да остане без пространства за правене на просвета. Затова поддържам сътрудниците си, а и освен за това – не на последно място, аз с тези сътрудници съм изял по една торба самун и сол, тъй че няма по какъв начин да ги оставя да се мъчат сами в този проблем “, съобщи ръководителят на САБ.

Той дефинира като вярна поддръжката на министъра на културата Атанас Атанасов, само че акцентира, че е значимо да се види с какви дейности ще я поддържа, „ тъй като единствено на думи всички можем да поддържаме, само че когато би трябвало да се опре до съответни дейности, поддръжката би трябвало да е ясна, безапелационна и с автограф. Това чакаме от него – автограф “, безапелационен е Мутафчиев.

Николай Луканов, който от 20 години е артист в Младежки спектакъл „ Николай Бинев “, също съобщи, че чака публично мнение от Министерството на културата, което споделя, че застава зад тях.

„ Много се радваме, че министърът на културата ни поддържа ", сподели Луканов и добави: " Но, до момента в който в действителност не бъде реалност това мнение от Министерството на културата, ние не можем да бъдем спокойни “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР