Актьорът Веселин Плачков е водачът на листата на ПП АБВ

...
Актьорът Веселин Плачков е водачът на листата на ПП АБВ
Коментари Харесай

Актьорът Веселин Плачков стана водач на листата на АБВ в Плевен и Пловдив град

Актьорът Веселин Плачков е лидерът на листата на Политическа партия АБВ за депутати в 15 МИР Плевен. Той ще стои отпред и в Пловдив град. Това заяви на конференция в Плевен ръководителят на партията Румен Петков.
„ За нас, като политическа партия, отношението към българската просвета и българския дух е първокачествен въпрос. Националната сигурност е изключена без родовата памет. За нас едно от огромните провокации в идващото Народно заседание е възобновяване на историческата ни памет, възприятието ни за принадлежност, тъй като принадлежността към една нация е мотив за горделивост, само че във всички случай е огромна отговорност ", акцентира Петков.

Той добави, че отношението към културата намира израз и в други представители от състава на листата на Политическа партия АБВ, която е уравновесена като пол и посланичество на общности.
„ Сред нашите претенденти е Аня Михова - шеф на Регионална библиотека „ Хр. Смирненски ", и съм сигурен, че това ще бъде оценено по достолепие от представителите на културните среди и читалищната общественост в района ", безапелационен е Петков. В листата ще вземат участие още Красимир Грунчев - член на настоятелството на НЧ „ Христо Ботев " в Белене, дълготраен чиновник на правоохранителната система, доктор Марлена Цанкова, кардиолог и други
„ Влизам в листата на Политическа партия АБВ с вярата да проведем една стойностна акция. Моето предпочитание е повече да се приказва за проблемите и развиването на културата и образованието като две взаимосвързани понятия и да бъдат решени редица проблеми, с цел да има къде да работим и да бъдем нужни ние - хората на изкуството - освен артисти, само че и музиканти, художници, скулптори ", сподели лидерът на листата Веселин Плачков, като акцентира, че това е тясно обвързвано с стопанската система. Сред проблематичните тематики в тази област той изброи развиването на читалищната активност, заетостта на актьорите, базите в които се работи, а тематиките ще бъдат развивани в процеса на акцията. За Плевен един от акцентите, по които ще работи, е създаване на Летния спектакъл, който в условия на пандемия ще е извънредно необходим. „ Отдавна ми се желае повече да се работи с децата в учебно заведение, постоянно съм апелирал към развъждането на аудитория, основаване на нужда у децата да бъдат в театъра, в операта. И повече да разчитаме на локалните създатели ", добави Веселин Плачков.
Друг наболял проблем в района е този с читалищата. Заради правосъдни каузи от четири месеца всички читалища на територията на община Плевен са със спрени дотации.

Румен Петков акцентира, че персонално е запознавал министър Боил Банов с този въпрос и е търсил вид за разрешаването му. Той разясни, че казусът с читалищата е доста по-дълбок и не е единствено плевенски. „ Ако се върне човек в генезиса на взаимоотношенията вътре в читалищната общественост има неща, които са прекомерно нелицеприятни и се стига до парадокси. При разпределението на този вид дотация нормативната уредба е такава, че не дава явен отговор на правилата на систематизиране на дотациите. Защото аз в къщи ще записвам някаква библиотека с 3000 тома, ще направя няколко състава, в които вземам участие аз и няколко популярни плевенски танцьори и ще би трябвало да бъда сравнен с читалища със 120-150 годишна история и са част от образа на културна България, не на обособена община. Въпросът е огромен и би трябвало да бъде задаван на всички претенденти за народни представители.
Тук не става дума единствено за обичаи, а за правила на ръководство на лимитирани запаси, свързани с културата - нещо, което за жалост последните 7-8 години не е разтревожило нито един депутат. Аз все си мисля, че хора с дух, като Веселин Плачковк, ще имат волята и силата да го създадат обект на парламентарна полемика ", акцентира водачът на АБВ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР