Актьорът Тончо Токмакчиев е звезда от три десетилетия, но това,

...
Актьорът Тончо Токмакчиев е звезда от три десетилетия, но това,
Коментари Харесай

Актьорът-легенда Тончо Токмакчиев след 61-вия си рожден ден: Искаме или не, всички сме в политиката

Актьорът Тончо Токмакчиев е звезда от три десетилетия, само че това, което малко на брой знаят е, че той има и сполучлив бизнес – върти няколко компании, една от които за розово масло. На 2 май някогашният кукувец чукна 61 години. По този мотив си спретнали страховит ваучър със брачната половинка му и другари в Рим. Дава си сметка, че не може да не е удовлетворен от това, което е претърпял. Категоричен е, че човек би трябвало да е благополучен от това, че е жив и здрав. Освен това ориста му е дала късмет да му се случват много красиви неща в персонален проект, несъмнено е имал и благоприятни условия, които е пропуснал, само че не мисли, че би трябвало да се връща обратно. 

 

Не се тормози от остаряването, даже му е прелестно да чува, че остарява. За него това значи, че е жив и здрав и е достигнал до избрана възраст. Смята, че човек би трябвало да приема нещата такива, каквито са и пожелава на всички да имат опцията да остареят.

 

Твърди, че желаеме или не, всички сме в политиката и изказванията, че видите ли някой не се интересува, са цялостни нелепости, защото ни визира всичко, обвързвано с ръководството на страната. Признава, че той самият постоянно е правил нещата за да предизвика или да каже нещо и щом един път се е навил да се кандидатира за кмет на София, то влизането му в политиката към момента си стои като алтернатива.

 

За него най-важни, с цел да се промени нещо към по-добро, са образованието и възпитанието в фамилията и учебното заведение. Всичко останало е разследване – когато имаш познание и образование, трупаш мъдрост. Показателен е и фактът, че сме с детски реакции и си мислим, че видите ли като пристигна някой избавител, ще оправи България за 5 минути. Не схваща какъв брой пъти би трябвало да си чупим главата в сходни планове, с цел да се сетим, че по този начин няма да стане. Това са процеси и да бъдат трайни, би трябвало да са въз основата на знания, обучение и образование. Признава, че напряко е ужасно това, което чува на улицата и прецизира, че живее сред две учебни заведения – девойки на по 14-15 години се псуват и си приказват вулгаризми…

 

Другото, което го нервира, е немарливостта и мръсотията, в която сме потънали и рядко може да се види другаде по света. Недоумява за какво българите одобряват за обикновено да си хвърлят фасовете през прозореца на автомобила, до момента в който карат. Лошото е, че при нас всичко е за един ден. Според него проявата на национализъм не се показва в това да развеем байрака на Рожен, а би трябвало всекидневно да се демонстрира по малкия екран какви сметища има по пътя ни. Да не приказваме за мръсотията на духа, за това, че има хора, които даже не знаят по какъв начин да се държат по време на празници…

 

Определя себе си като сдържан оптимист и в този ред на мисли се надява хората най-сетне да се вразумят. По мотив идните избори показва, че българското общество страда от това, че е доста лъгано, а една неистина като се повтори 100 пъти, става истина. Не желае и да чуе глупотевините за безконечна дружба със Съюз на съветските социалистически републики, с Русия… Много му се желае да осъзнаем къде ни е мястото и да не се поддаваме на обещания и демагогии. Трябва да бъдем повече реалисти, а такива можем да бъдем единствено, когато знаем обстоятелствата. Признава, че не стопира да се забавлява със страха у хората от изкуствения разсъдък.

 

Почива си най-добре като се отдели за малко от това, което прави и смени една работа с друга. Ходи и в чужбина, с цел да плакне окото и добавя, че България е супер, само че атмосферата в Рим, е друго нещо. Релаксира с плуване, тенис и катерене по планините. Доволен е, че към този момент е във форма за лятото. Много обича и да готви и го прави на драго сърце всякога, когато има опция.

Инфо: Уикенд

 

Тагове: Тончо Токмакчиев актьор бизнес политика
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР