Актьорът Славчо Пеев е удостоен с голямата награда на името

...
Актьорът Славчо Пеев е удостоен с голямата награда на името
Коментари Харесай

Славчо Пеев получава голямата награда за принос в хумора и сатирата на името на Георги Калоянчев

Актьорът Славчо Пеев е почетен с огромната премия на името на Георги Калоянчев - за повсеместен принос в хумора и сатирата. Той ще получи оценката на спектакъла по връчването на националните награди "Златен кукерикон " на Сатиричния спектакъл "Алеко Константинов " на 1 април от 19.30 ч. Това заяви през днешния ден пред кореспонденти шефът на театъра Калин Сърменов, основател на оценките. Те бяха връчени един път преди четири години по време на предходния му мандат.

Неговият екип е определил номинациите сред изгледаните 27 представления от София и страната, в това число самостоятелни планове.

"Златен кукерикон " за театър си оспорват моноспектакълът на Захари Бахаров "Чамкория " по романа на Милен Русков, режисура на Явор Гърдев в Театър 199 "Валентин Стойчев ", "Богът на касапницата " от Ясмина Реза на Антон Угринов в Народния спектакъл "Иван Вазов ", с номинация и за женска роля - на Александра Василева, и "Редки тъпанари " на Теди Москов по кино лентата на Марио Моничели "Неизвестни причинители " в Русенския спектакъл, номиниран и за постановка.

Останалите актриси, кандидатки за оценката за женска роля, са Албена Колева за "Работно време " на Камен Донев в Пловдивския спектакъл, Лилия Маравиля и Стефания Колева - за "Алонсо " в Театър "София " от Щефан Фьогел на Марий Росен, който е номиниран за постановка. Третият кандидат в категорията е Борислав Чакринов за "Истината " от Флориан Зелер в Сливенския спектакъл и "Лъжата " от същия създател в Бургаския спектакъл.

За присъединяване си в двата спектакъла за мъжка роля са номинирани Асен Блатечки - за "Лъжата ", и Иван Бърнев - за "Истината ". Техен съперник е Николай Урумов за "Мнимият болен " от Молиер в Габровския спектакъл, на която артистът е и режисьор.

Кандидатите за "Златен кукерикон " за изгряваща звезда са Мила Люцканова за функциите си в "Авеню Q " - бродуейски мюзикъл за възрастни от Джеф Уити, Робърт Лопес и Джеф Маркс, режисура на Уест Хайлър и Петър Кауков в Столичния куклен спектакъл, Ненчо Костов за "Комичната заблуда " от Пиер Корней на Васил Дуев във Варненския спектакъл и Сабина Коен за "Тартюф " от Молиер на Венцислав Асенов във Врачанския спектакъл.

Спектакълът за награждаването ще е комичен и язвителен - на прицел ще са случки от публичната реалност през последната година, сред които договорката за ЧЕЗ и визитата на съветския патриарх Кирил, сподели Калин Сърменов. По думите му, по този начин артистите от трупата ще изиграят и житейската си роля на сатирици. Скечовете ще се редуват с музикални осъществявания. Идеята е връчването на премиите да стане традиция - на 7 април, рождения ден на Сатиричния спектакъл, когато беше и първата гала.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР