Актьорът Рубенс де Фалко, изиграл Леонсио в Робинята Изаура“, има

...
Актьорът Рубенс де Фалко, изиграл Леонсио в Робинята Изаура“, има
Коментари Харесай

Най-омразният филмов герой на българските домакини има трагична съдба

Актьорът Рубенс де Фалко, изиграл Леонсио в " Робинята Изаура “, има трагична орис. Бразилецът, станал международно прочут с тази роля, е почнал своята кариера в театъра. През 1955 година става част от групата " Os Jograis “, учредена в Сао Пауло. През 1952 година дебютира в киното с кино лентата " Apassionata “. В малкия екран играе най-вече негативни функции.

Рубенс де Фалко остава в историята като един от най-великите бразилски артисти.

Интересното е, че той играе и в двете версии на " Рубинята Изаура “ - в първата изиграва Леонсио, а във втората – бащата на Леонсио, командор Алмейда.

" Шокът пристигна, когато видях сътрудниците на работа: това е детска градина! Роберто Пирило изглеждаше най-опитен, той съумя да взе участие в няколко телевизионни излъчвания. Останалите виждаха телевизионната камера съвсем за първи път! “ сподели де Фалко, когато стартират фотосите на филма  " Робинята Изаура “.

Сериалът обаче стана известен освен в Бразилия, само че и в чужбина. И самият Рубенс също беше на върха. Много от почитателите, които го срещнаха на улицата по това време, се обръщаха към него единствено като Леонсио.

През 2006 година претърпява тежък сърдечен удар, след който не съумява да се възвърне и се отдръпва от актьорството. Той е прикрепен в инвалидна количка и не може да се движи и да приказва. Умира във оздравителен център, в който се грижат за него през последните две години от живота му. 

Той няма свое семейство, като изяснява това с обстоятелството, че се е посветил напълно на работа и творчество си.

Актриса Луселия Сантос, прочула се с ролята на робинята Изаура от едноименния бразилски сериал, е обичана на генерации български домакини. Основният " зложелател " на Изаура в сериала е робовладелецът Леонсио, изигран от Рубенс де Фалко. Именно поради това неговият персонаж е най-недолюбван от българките, които следяха с интерес първата сапунка, която се излъчваше у нас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР