Актьорът Робърт де Ниро заяви, че речта, която е подготвил

...
Актьорът Робърт де Ниро заяви, че речта, която е подготвил
Коментари Харесай

Робърт де Ниро на наградите Готам: Изрязаха речта ми, махната критиките ми за Тръмп

Актьорът Робърт де Ниро съобщи, че речта, която е подготвил за церемонията на годишните награди за без значение кино „ Готам “, е била редактирана без негово познание. От нея били отстранени сериозни мнения за някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Първоначално артистът изглеждаше комплициран, до момента в който четеше от аутокю на сцената на премиите в Ню Йорк. След това де Ниро се обърна към публиката и сподели: " Началото на речта ми беше редактирано, изрязано. Не знаех за това. "

След несполучлив опит да превърти текста, той потърси оригинала на речта в телефона си и я показа в цялостния ѝ вид.

Актьорът, който е прочут с пламенната си изразителност против Тръмп, по-късно разшири тематиката върху „ постистинското общество “ в Америка, и укори Холивуд - по-специално Джон Уейн, за злепоставянето на индианците в по-ранните американски филми. Робърт де Ниро е съпродуцент на „ Убийците на цветната луна “ на Мартин Скорсезе - героичен роман за племето Осейдж в щата Оклахома, чийто членове мистериозно умират.

„ Бившият президент ни излъга повече от 30 000 пъти по време на четирите си години на поста и продължава да поддържа темпото с актуалната си акция за възмездие. С всичките си неистини той не може да скрие душата си. Той атакува слабите, унищожава даровете на природата и демонстрира неуважението си, да вземем за пример, като употребява Покахонтас като засегнатост “, разяснява Де Ниро.

Той укори компанията „ Епъл “, която е продуцент на „ Убийците на цветната луна “, за измененията в речта му.

„ Затова ще кажа тези неща на „ Епъл “ и ще им благодаря. „ Готъм “. Бла-бла-бла-бла... Но в действителност въобще не ми се желае да им благодаря за това, което са сторили. Как смеят да го създадат? “, възмути се де Ниро.

Събитието в Ню Йорк въпреки всичко беше огромна вечер кино лентата на Мартин Скорсезе, макар че режисьорът ненадейно не се появи на церемонията. Лили Гладстон, която партнира във кино лентата на Леонардо ди Каприо, завоюва премията за най-хубава основна роля - въпреки и не за това осъществяване.

Тя беше отличена за ролята си във кино лентата „ Непознатата страна “, в който играе ролята на жена, тръгнала на странствуване из Средния Запад.

Наградата за най-хубав интернационален филм завоюва правосъдната драма на Жустин Трие „ Анатомия на едно проваляне “, който по-рано бе отличен и със „ Златна палма “. Филмът на Трие завоюва и премията за най-хубав сюжет.

Тази година регламентът на премиите „ Готам “ отстрани ограничаването за бюджет до 35 млн. $ за номинираните, само че доста високобюджетни филми въпреки всичко избраха да не се показват. Продължилата с месеци стачка на Гилдията на актьорите значи, че сезонът на премиите стартира по-бавно, само че един от първите въпроси е дали нещо може да съперничи на диаметрално противоположните летни сензации „ Барби “ и „ Опенхаймер “.

Грета Геруиг и Марго Роби от „ Барби “ бяха измежду носителите на многочислени почетни награди на церемонията за " Готам ".

За най-хубава поддържаща роля беше отличен Чарлз Мелтън от кино лентата на Тод Хайнс „ Май, декември “ (May December). Той играе млад татко, който стартира връзката със брачната половинка си (Джулиан Мур), до момента в който е малолетен.

Ей Ви Рокуел, чийто дебют „ Хиляда и един “ завоюва огромната премия на журито на " Сънданс ", сграбчи наградата за режисьорски пробив. Тя означи, че всички нейни номинирани сътрудници са дами. „ Борбата е единствено да стигнеш дотук “, разяснява тя.

За най-хубав документален филм бе отличен тунизийският филм „ Четири дъщери “ на Каутер Бен Хания - същинска история за тунизийка с две дъщери, която се радикализира. Филмът споделя за тяхното изгубване.

В телевизионните категории сериалът Beef на „ Нетфликс “ със Стивън Ян и Али Уонг в ролята на двойка, влезнала във омраза след случай на пътя, завоюва както за пробив при сериал под 40 минути, по този начин и за осъществяването на Уонг.

Изобилните почетни награди подсигуряваха, че на церемонията по връчването на „ Готам “ ще се появят звезди. Такива бяха връчени на Брадли Купър, режисьор, звезда и съсценарист на „ Маестро “, Бен Афлек, режисьор и съавтор на „ Въздушния “ (приза от негово име получи сценаристът Алекс Конвъри) и Майкъл Ман, режисьор на „ Ферари “.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР