Актьорът Рей Лиота, прочут с ролите си в Добри момчета,

...
Актьорът Рей Лиота, прочут с ролите си в Добри момчета,
Коментари Харесай

Почина актьорът Рей Лиота

Актьорът Рей Лиота, фамозен с функциите си в " Добри момчета ", " Копланд ", " Ханибал ", умря на 67 години, съобщи Ройтерс.

Негов представител заяви, че артистът е умрял в съня си в Доминиканската република, където бил за фотоси на кино лентата " Опасни води " ( " Dangerous Waters " ), заяви електронното издание на английския " Гардиън ". Годеницата му Джейси Нитоло го придружавала на фотосите.

Лиота е роден в Ню Джърси и е зарязан в сиропиталище, откъдето е осиновен, когато е на шест месеца. " Първоначално не разбирах по какъв начин родител може да изостави детето си. Бях изпълнен с силата на човек, който е изигран. И когато най-накрая срещнах родната си майка, когато бях минал четиридесет години, към този момент не бях ядосан. Това е друго странствуване ", споделя Лиота пред сп. " Пийпъл ".

След дребни функции в малкия екран и киното, Лиота е номиниран за " Златен глобус " за осъществяването си в " Нещо щуро " от 1986 година През 1989 година влиза в облика на Хенри Хил в класиката на Мартин Скорсезе " Добри момчета ".

През 90-те години той взе участие в Unlawful Entry, Cop Land и Corrina с Упи Голдбърг.

Миналата година той взе участие във кино лентата предистория на сериала " Сопрано” " The Many Saints Of Newark”, откакто отхвърли роля в истинския сериал.

Актьорът сподели през 2016 година, че съжалява, че е отказал шанса да се яви на прослушване за кино лентата за Батман на Тим Бъртън.

Той изигра ролята на юриста Джей Марота в приветствания от рецензията филм " Брачна история” от 2019 година, в който участваха Адам Драйвър и Скарлет Йохансон като двойка, чиято връзка се разпада. Лора Дърн завоюва Оскар за най-хубава поддържаща актриса за ролята на юрист във кино лентата.

Актьорът неотдавна завърши работата си по кино лентата " Кокаиновата мечка”, режисиран от Елизабет Банкс, който ще излезе на екран следващата година.

" Ако имаш един филм, който хората помнят, е ужасно. Ако имаш два - това е фантастично ", споделя той пред " Гардиън " през 2021 година в диалог във връзка гангстерската драма " Добри момчета”.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР