Актьорът Пиърс Броснан заяви, че дълбоко съжалява, че е излязъл

...
Актьорът Пиърс Броснан заяви, че дълбоко съжалява, че е излязъл
Коментари Харесай

Пиърс Броснан съжалява, че е влязъл в забранена термална зона в Йелоустоун

Актьорът Пиърс Броснан съобщи, че надълбоко съжалява, че е излязъл от пътеката в националния парк Йелоустоун в западната част на Съединени американски щати. Това деяние на Броснан му навлече санкция от съда в Уайоминг за това, че се е доближил прекомерно покрай една от деликатните термални зони, заяви „ Гардиън “.


70-годишният Броснан се е признал за отговорен за това, че се е движил пешком в термална зона, и е бил санкциониран с 500 $ и е трябвало да заплати 1000 $ за общественополезен труд на геоложкия фонд " Йелоустоун вечно ", заяви прокуратурата на Съединени американски щати, окръг Уайоминг.

Позовавайки се на правосъдни документи, в тях се споделя, че през ноември артистът, изиграл Джеймс Бонд, е качил фотоси в Instagram, на които " стои върху термална зона на националния парк Йелоустоун в Мамут Хот Спрингс ", визирайки живописната околност в северната част на парка.

" В региона има сложени табели, които предизвестяват посетителите за заплахите, свързани с термалните феномени, и показват, че посетителите би трябвало да се движат по избраните за задачата пешеходни пътеки и направления ", се споделя в известието.

Ходенето отвън пътеката в такива термални зони може да бъде рисково, защото земята е нежна, а водата - извънредно гореща.

Късно на 14 март на страницата си в Instagram Броснан съобщи, че е " природозащитник ", който изпитва " най-голямо почитание и обич към нашия естествен свят ".

" Въпреки това направих импулсивна неточност, която не одобрявам с лека ръка, когато влязох в термална зона, покрита със сняг, в националния парк Йелоустоун, с цел да направя фотография. Не видях сложена табела " Забранено е влизането ", която предупреждаваше за заплаха, нито пък се разхождах в непосредствена непосредственост до нея ", написа той.

" Дълбоко скърбя за прегрешението си и сервирам откровените си извинения на всички за това, че съм навлязъл в тази сензитивна зона. Йелоустоун и всички наши национални паркове би трябвало да бъдат обгрижвани и непокътнати, с цел да им се любуват всички ", написа артистът.

В Йелоустоун се намират гейзерът Олд Фейтфул, който изригва постоянно, и стотици бълбукащи и кипящи, пръскащи и изригващи горещи басейни с вода и тиня, постоянно със мощни серни миризми.

Паркът е прочут и с дивите си бизони, като чиновниците предизвестяват посетителите да стоят настрани от животните след произшествия, когато туристите са се доближавали прекалено много, от време на време пробвайки се да си създадат селфи фотоси./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР