Актьорът Дани Мастерсън е осъден на 30 години затвор за изнасилване на 2 жени

...
Актьорът от Шоуто от 70-те“ Дани Мастерсън беше осъден на 30 години
Коментари Харесай

Актьорът от „Шоуто от 70-те“ Дани Мастерсън беше осъден на 30 години до доживотен затвор в четвъртък за изнасилване на две жени в дома му в Холивуд Хилс в началото на 2000 г.

„Вие не сте били осъдени въз основа на слухове, намеци, клюки и спекулации“, каза съдия Шарлейн Олмедо, преди да произнесе присъдата, според репортерката Меган Куниф. „Бяхте осъден въз основа на доказателства, които 12 души в общността смятат за достоверни. … Бяхте осъден, защото всяка от жертвите съобщи на някого за изнасилванията малко след изнасилванията. от 15 години до живот за всяка точка. Журито не успя да излезе с присъда по допълнително обвинение за изнасилване, включващо трета жена.

Прокурорите казаха, че представители на сциентолозите са защитавали актьора години наред, след като той е дрогирал и сексуално насилвал жените, които също са били сциентолози, но оттогава са напуснали църквата, в три отделни инцидента между 2001 и 2003 г. Те свидетелстват, че църквата им забрани да докладват за нападенията на полицията, обвини ги за предполагаемите изнасилвания и .

„Бях тероризиран, тормозен и имах нахлуване в личния живот ежедневно от култа към сциентологията в продължение на почти седем години“, откакто съобщих за изнасилването на властите, Джейн Доу 2 каза на съда, насочвайки коментарите си към Мастерсън, според репортера Дани Ортега, „Когато ме изнасили, ти открадна от мен. Това е ефект на духа, вие обезобразихте живота ми, откраднахте самооценката ми, по-малко способността за радост, накарахте всяка част от мен да се обърна срещу себе си.“

Джейн Доу 3, която беше в връзка с Мастерсън, каза в писменото си изявление, че Мастърсън я е накарал да гледа на тялото си като на „место на престъпление“, „счупено, деформирано“ и я е оставил неспособна да помоли за помощ поради страха и срама си.

„Не избрах да се родя в сциентологията и техните правила, точно както не избрах да бъда изнасилена от Дани Мастърсън“, каза Джейн Доу 1, според Cuniff. В резултат на изнасилването, каза тя, връзките й със семейството й са прекъснати и животът й е бил „отвлечен“.

Това беше вторият процес за Мастерсън, който беше . Първият процес приключи на 30 ноември 2022 г. със съдебните заседатели. В този процес съдията не позволи на обвинението да каже, че Мастърсън е упоил жените. Съдебните заседатели чуха само, че жените – идентифицирани като Джейн прави 1, 2 и 3 – са били „недееспособни“, когато Мастърсън ги е изнасилил.

Дани Мастерсън, вдясно, и съпругата му Бижу Филипс пристигат за заключителни аргументи във втория му процес на 16 май в Лос Анджелис. Съдебните заседатели намериха звездата от „Шоуто от 70-те“ Мастърсън за виновен по две обвинения за изнасилване в сряда, 31 май, в повторен процес в Лос Анджелис, в който Църквата на Сциентологията изигра централна роля.

Мастърсън се призна за невинен за обвиненията и не свидетелства в своя защита в нито един от двата процеса. И в двата процеса екипът на защитата му се отказа, без да призове свидетели.

Църквата категорично отрече как прокурорите характеризират нейните вярвания и политики, обвини жертвите, че са заграбили пари с обвиненията си и също така каза, че процесът е нарушил нейните Права на Първата поправка.

Във втория процес прокурорите призоваха бивш служител на Сциентологията, Клеър Хедли, като експертен свидетел за това как членовете на църквата са инструктирани да взаимодействат с правоприлагащите органи, както и други политики, които са били критикуван като контролиращ и злоупотребяващ.

Според Хедли, който съди църквата през 2009 г., сциентолозите не могат да викат полиция без „изрично разрешение“ – особено в случай, свързан с колега сциентолог.

Джейн Доус 2 и 3 „показаха огромна сила и храброст, като се явиха пред органите на реда и участваха директно в два изтощителни криминални процеса“, каза техният адвокат в изявление, предоставено в четвъртък на HuffPost. „Въпреки постоянния тормоз, възпрепятстване и сплашване, тези смели жени помогнаха днес да държат отговорен един безмилостен сексуален хищник и те не спират дотук. Те са нетърпеливи скоро да разкажат по-пълната история за това как сциентологията и нейните създатели отчаяно се опитваха да ги предотвратят да излязат напред. случай, неправилно е получавал чувствителна информация. Първоначалните адвокати на Masteron, Thomas Mesereau и Sharon Applebaum, за предполагаемо изтичане на поверителна информация за жените с Vicki Podberesky, адвокат, защитаващ Църквата на Сциентологията в отделен граждански иск за преследване и тормоз, заведен от жените. Те бяха заменени от адвокатите Филип Коен, Шон Холи и Карън Голдщайн, които отрекоха да споделят информация с Подберески.

„Г-н. Мастърсън, ти не си жертвата тук“, каза Олмедо, според Куниф. „Вашите действия преди 20 години отнеха избора и гласа на друг човек. Вашите действия преди 20 години днес бяха престъпни и затова сте тук.“

Свързани...

Актьорът Дани Мастърсън признат за виновен в изнасилването на 2 жени

Лидерът на сциентологията Дейвид Мискевидж е обвинен в дело за трафик на хора

Лия Ремини съди Църквата на сциентологията, казва, че лидерите са я „преследвали“ и „тормозили“

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР