Актьорът от Народния театър Иван Вазов Валери Йорданов си обръсна

...
Актьорът от Народния театър Иван Вазов Валери Йорданов си обръсна
Коментари Харесай

Валери Йорданов си обръсна главата и настоя за оставката на шефа на Народния театър

Актьорът от Народния спектакъл " Иван Вазов " Валери Йорданов си обръсна главата в символ на митинг против шефа на театъра Васил Василев и пиарката на институцията Велислава Кръстева, " тъй като те ни изкорубиха душичките ". Това се случи по време на видео, снимано от вкъщи му и излъчено в канала му в YouTube. Йорданов изиска и оставката на Василев.

Вече няколко следващи дни Валери Йорданов събира подписи в поддръжка на Александър Морфов в градинката пред театъра и онлайн. Във видеоречта си той описа, че един от работещите в театъра е бил уволнен за малко, откакто се е подписал под тази подписка, написа България он еър.

Десет минути по-късно са се обадили на уволнения и са му споделили, че оттук насетне би трябвало " да си трае ". Валери Йорданов споделя за още уволнения и отстранявания на хора под друг претекст. И до момента в който споделя, артистът обръсна косата си в символ на митинг.

" За начало ще стартира да махам единствено коса от себе си, тъй като те ни изкорубиха душичките. Може ли най-големия режисьор в България да бъде изпъден за трети път? Г-н Василев ще отхвърли ли, че когато потеглих да се изричам, ме уточни с пръст и сподели:Ти там си трай?Няма по какъв начин да си търпя ", съобщи Йорданов.

Тойуточни, че Явор Гърдев и Захари Карабашлиев не са единствените, напуснали театъра. Според него десетина чиновници,които " съвършено " са изпълнявали служебните си отговорности, са си тръгнали или са били принудени да го създадат, въпреки че в първите месеци от мандата на Василев всичко е изглеждало " наред ".

Йордановпосочи,че чакат подписка от " Театралните пилигрими отПловдив " със стотици гласове, само че се надяват наподкрепа и от други градове.

Вследствие наскандала сред основния режисьор Александър Морфов и шефа на PR-отдела Велислава Кръстеваслужебният министър на културатаВелислав Минековразпореди цялостна инспекция на Народния спектакъл, до момента в който пък шефът Васил Василев на собствен ред издаде заповед за вътрешно следствие против Морфов. Миналата седмицадиректорът, назначил и двете страни в спора, бе изслушан в парламентарната Комисия по просвета и медии, само че не сподели нищо съответно, като се изключи че върху него и театъра имало напън от министър Минеков.

В театралната сага в неделясе намесии ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който разяснява пред bTV: " Депесарят няма право да работи ли?Какво да ги вършим депесарите, на Марс ли да ги изселим? Прави усещане, че в случай че си депесарин, това е нещо неприятно. Аз ви го споделям - най-хубавото нещо за последните 33 години в България се назовава Движение за права и свободи, създаденоот доктор Ахмед Доган. Да си депесар е горделивост, не е проблем. "

В поддръжка на Александър Морфов се разгласи и актрисата Албена Колева с " Апел за спасениена националния спектакъл ", публикуван също чрецз обществените мрежи.

Писателят и драматург Стефан Цанев се произнесе в тв ефира против партийните назначения в трупата: " Браво на Ахмед Доган, прилапа и Народния спектакъл. Не бива! " И още: " Не може представител на Народния спектакъл да ухажва обществено водач на някаква партия. С това се унижава целия спектакъл ", разяснява той държанието на Велислава Кръстева, която придружаваше почетния ръководител на Движение за права и свободи до секцията на последните избори през октомври.

По-рано този месец режисьорът Явор Гърдев и писателят Захари Карабашлиев подадоха оставките си в символ на митинг против " отровената атмосфера " в театъра.По думите на Валери Йорданов пред " Дневник " измежду актьорите и личния състав на театъра има подготвеност за подаване на още оставки, в случай че сестигне до отстраняването на Морфов, напомня СЕГА.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР