Актьорът Мариан Бачев ще се превъплъти в ролята на директора

...
Актьорът Мариан Бачев ще се превъплъти в ролята на директора
Коментари Харесай

Как Мариан Бачев попадна в Русенския театър?

Актьорът Мариан Бачев ще се превъплъти в ролята на шефа в творбата на Станислав Стратиев „ Балкански синдром “.

Премиерата ще е на 14 септември на сцената на Драматичния спектакъл „ Сава Огнянов “ в Русе, стана ясно на първата конференция на новия началник на трупата Боян Иванов, написа Жанета Йорданова в.

Покана

„ Как попаднах в Русенския спектакъл? Преди към месец Боян ме предложения в този нов план и за мен това беше хвърлена ръкавица, от която аз се възползвах. Обичам да върша неща, разнообразни от това, което върша всекидневно. Аз доста одобрявам Стратиев, играл съм по няколко негови текста, тъй че той минава през сърцето ми. Надявам се да осъществяваме не просто един язвителен текст, не просто една комедия, а да представим дълбочината в творбата на Стратиев “, сподели Бачев. Режисьорът Недялко Делчев изясни, че към истинския текст са прибавени дребни текстове, които Станислав Стратиев към края на живота си е разгласил в някои централни вестници, а по-късно те са обединени в две книжки.

Ново

„ Това са доста къси, дребни, есеистични, гневни, постоянно доста прозорливи текстове, в които той се опитваше да открие генезиса на българското - за какво сме такива, какво у нас е неповторимо и какво от нашата уникалност не ни разрешава да открием тези резултати, които всички толкоз доста години сме се надявали да дойдат “, добави Делчев.

Директорът Боян Иванов пък изясни, че след „ Балкански синдром “ следват продукции като „ Дон Жуан “ на режисьора Стайко Мурджев с две огромни звезди и „ Доходно място “ на Маргарита Мачева. Ще гостува също проф. Маргарита Младенова, която ще работи по прозата на Христо Ботев. Нова режисура ще направи и русенският режисьор Ивайло Ненов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР