Актьорът Крис Хемсуърт обяви, че си взема почивка, след като

...
Актьорът Крис Хемсуърт обяви, че си взема почивка, след като
Коментари Харесай

Крис Хемсуърт спира да снима заради риск да развие болестта на Алцхаймер

Актьорът Крис Хемсуърт разгласи, че си взема отмора, откакто е научил, че има нараснал риск да развие на заболяването на Алцхаймер, оповестява Българска телеграфна агенция.

Звездата от кино лентата " Тор " заяви това, откакто се е подложи на проби като част от документална поредност " Limitless " на Дисни плюс, по която работи сега.

Той сподели пред списание " Венити феър ", че проучванията удостоверяват неговия " максимален боязън " и прибавя, че в този момент ще се опита да предприеме " превантивни стъпки ".

Крис Хемсуърт научил, че има две копия на гена ApoE4 - едно от майка си и едно от татко си, което прави сред осем и 10 пъти по-вероятно да развие заболяването спрямо хората, които ги нямат.

Между два и три % от популацията е с две копия на този ген.

" Не е като да си депозирам оставката ", споделя Хемсуърт, само че прибавя, че новината " в действителност предизвика нещо в мен да желая да си взема отмора ".

" Ако погледнете към предварителната защита на заболяването на Алцхаймер, изгодата от защитните стъпки е, че те засягат останалата част от живота ви ", изяснява артистът. " Всичко е въпрос на ръководство на съня, напрежението, храненето, придвижването... Това са едни и същи принадлежности, които би трябвало да се ползват поредно ".

Заради поредицата " Limitless " Крис Хемсуърт изследва тялото си и методите да живее по-дълго и по-здравословно.

Актьорът изясни, че не е диагностициран с заболяването на Алцхаймер, само че е бил предизвестен за покачвания риск.

" Това не е предетерминиран ген, само че е мощна индикация ", сподели той. " Мисля, че преди 10 години се смяташе за повече от определящ ".

Хемсуърт описа също, че първичният проект на сериала е бил да получава всички резултати от генетични проби онлайн пред камерата. Създателят на поредицата Дарън Аронофски обаче му съобщил резултатите в диалог на четири очи. 

Звездата на " Марвел " получил опция да отстрани всевъзможни препратки към заболяването на Алцхаймер от шоуто, само че Крис Хемсуърт решил да включи своя генетичен риск, с цел да усъвършенства осведомеността и разбирането за нея.

Актьорът споделя пред " Венити феър ", че дядо му е бил диагностициран с заболяването на Алцхаймер.

Крис Хемсуърт скоро ще се появи на огромен екран във " Фуриоза " - продължението на кино лентата " Лудия Макс " на режисьора Джордж Милър. Снимките завършиха по-рано този месец.

39-годишният артист сподели, че ще си вземе отмора от актьорството, откакто завърши рекламното турне за " Limitless ", както и останалите му задължения по този контракт.

Той ще се прибере в Австралия, с цел да бъде повече време с партньорката си - актрисата Елза Патаки, и трите им деца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР