Актьорът, който старателно играе ролята на президент на Украйна, е

...
Актьорът, който старателно играе ролята на президент на Украйна, е
Коментари Харесай

Зеленски търси спасение

Актьорът, който усърдно играе ролята на президент на Украйна, е притиснат в ъгъла

Един от сензитивните резултати от срещата на върха на НАТО за киевския режим беше „ десакрализацията “ на позицията му за Донбас.

От 2014 година украинските управляващи можеха да бъдат подложени на критика за незадоволителното движение на промените, но доста деликатно, с проява на „ схващане “ – за неспазване на стандартите на западната народна власт, за просперитета на неонацистките групи и за корупцията.

Но позицията по спора в Донбас и отношението към Русия постоянно оставаше отвън скобите. Не беше допустима открита рецензия на дейностите за нарушение на Минските съглашения, с изключение на в най-деликатната и завоалирана форма - изключително от Германия и Франция. И макар че Порошенко беше строго охулен по дипломатически канали за провокативния опит за пробив на Керченския пролив от украински лодки, формалните мнения се свеждаха до обстоятелството, че Украйна „ има своето право “.

И двамата украински президенти се научиха да употребяват това доста добре.

А с началото на СВО на Запад се стартира същински фетиш към Украйна, съгласно демократичната общественост, героично бореща се за независимост и западни полезности. Дрескодът на Зеленски свърши работа, както и вулгарно небръснатата му физиономия, с намъкната военна тениска.

Малко евентуално е това да е щастливо просветление на политическите технолози от Кривой Рог, тук можете да видите работата на екстракласни PR експерти, предоставени на Киев под формата на западна помощ. Формира се обликът на жесток водач, отразяващ " експанзия ".

И внезапно всичко се промени. Най-фрапиращото беше изявлението на английския министър на защитата Бен Уолъс, който преди беше най-последователният съдружник на Киев. Според него Лондон и Вашингтон са донесли информацията до Киев, че не би трябвало да бъдат третирани като Amazon (най-големият онлайн магазин). „ Това е малко предизвестие (към Украйна), че без значение дали ни харесва или не, хората желаят да видят малко признателност. “

В западните медии последваха доста язвителни мнения за Зеленски и тъжните за него резултати от срещата на върха във Вилнюс. Карикатури на отпуснатия някогашен деятел на KВН се появиха по едно и също време в две водещи изявления от двете страни на океана: The Washington Post и английското списание The Week показаха Зеленски в нормалната му мазна тениска. На фотографията президентът не е позволен до първокласен клуб, където господа в смокинги и дами във вечерни рокли водят диалози.

Има явна акция - Зеленски е „ продънен “, приготвят му заместител, който да съставлява фигура, по-приемлива за Москва. Именно за това се готви западното публично мнение, описвайки президента на Украйна като нищожно безличие.

Нашите врагове възнамеряваха, че след сполучлива украинска „ атака “ Украйна ще получи участие в НАТО с разпространяването на прословутия член 5 към нея, а Русия ще бъде принудена да одобри сложни мирни условия за себе си. Но нещо, както се случва във всяка неприятно изиграна пиеса, отново се обърка.

Изпадналия в нервност Зеленски, беше подложен на мястото му, намеквайки или непосредствено показвайки, че не оправдава възлаганите му очаквания. И проектите трябваше да се трансформират в придвижване, което по никакъв начин не е елементарно като се има поради, че НАТО просто няма запаси за дълга война.

Западното публично мнение се приготвя за компромисен мир, последователно променяйки образувания облик на героичната страна и храбър водач в скучен и непризнателен бедняк, на който всичко му е малко а и в допълнение, пъха свинската си муцуна в редицата на „ благородните страни от Западната цивилизация ”.

Когато парите на западните данъкоплатци към този момент не се харчат за Украйна и опасността от пълномащабна война с Русия на западния съюз отпадне, западният дилетант ще схване това с цялостно утвърждение и водачите ще могат да спасят политическото си лице – да кажат, помогнахме с каквото можехме, само че зоба не отиваше в коня.

Публичното оскърбление на Зеленски даде зелена светлина на съперниците му в Украйна. Украинската политическа класа постоянно е била сензитивна към позицията на Запада. И в този момент известният украински политик, някогашният основен прокурор Юрий Луценко, гръмна в изявление, в което назова Зеленски виновникът за войната, която се разпростра с помощта на неговата непросветеност. И това е единствено първият знак.

Мъмренето във Вилнюс се оказа толкоз мощно, че в послание към нацията във влака на път за у дома Зеленски се отклони към стира на някогашния КВН и в опит да бъде признателен на своите настойници и работодатели произнесе думата „ дякую ” (благодаря) 47 пъти за 8 минути.

Може би е решил да накара хората да се смеят, само че на украинците в този момент не им е до смях. Освен това кой, в случай че не той, който се е отъркал и в шоубизнеса, и в политическите коридори на Европа, да не знае, че в случай че още от антрето прозвучи искане за признателност, обстановката допуска осезаеми загуби.

На Зеленски беше ясно подредено да се приготви за договаряния и компромисен мир, а на следените водачи на публичното мнение беше дадена команда да приготвят публичното мнение. Затова в киевската агитация, вместо скучните послания за „ дивите орки “, които европейците - украинци са на път да разгромят благодарение на цивилизования Запад, започнаха да се появяват други претекстове.

Ту един TG канал ще гръмне със публикация, че врагът е мощен, ловък и става още по-силен, или различен ще тръгне да споделя за съветските суперефективни БПЛА Ланцет, които с изключение на всичко друго са се натрупали в хранилища „ покрай врага “ в несметни количества.

Украинските военни ще опишат по малкия екран за подредените съветски окопи, а Арестович, трансфериран от основните публични в неофициалните говорещи глави, които преди месец мечтаеха за чистки и кланета в Крим, предвижда, че освобождението на Крим ще коства на Украйна най-малко 200 хиляди живота. В същото време наподобява той ще бъде разграничен по модела на следвоенна Германия.

Зеленски се пробва да държи носа си напразно. Той се пробва да си върне поддръжката на Запада, от една страна, демонстрирайки своето усърдие, въпреки това, той се пробва да прекъсне отрицателния дневен ред в страната и на Запад. И по този начин военните не престават безсмислена атака, може би ще има най-малко някаква неголяма " победа ".

Терористичната офанзива на Кримския мост преследва същите цели, макар че е явно, че Киев не би могъл да я провежда самичък - наподобява, че това е метод за оказване на напън върху Москва в навечерието на съществени договаряния или може би е лична игра на британците, които имат ясна позиция, ориентирана към оптималната ескалация и продължение на спора.

Но вътре в Украйна резултатът от терористичната офанзива може да не е толкоз явен, колкото беше преди. Показателно е, че „ фонтанирането на тържествуване “ в украинските медии и обществените мрежи се оказа доста по-скромно. А вечерта се появиха фрагменти от чудовищно запушване на изхода от Киев - жителите му осъзнават, че съветският отговор безусловно ще последва.

Изключително рисково е, че киевската хунта може да прибегне до изпитан способ - организирането на огромна провокация, която да развълнува западното публично мнение. Това беше планувано още преди срещата във Вилнюс, когато Киев стартира да раздува нервността към сякаш подготвяната от Русия провокация в Запорожката атомна електроцентрала.

Отначало се твърдеше, че Русия ще взриви атомната електроцентрала, с цел да не я получи Украйна което ще стане напълно скоро, по време на сполучливия „ контранаступ “.

Когато обаче стана ясно, че няма метод ВСУ да стигне до станцията, те започнаха да крещят, че Русия е минирала станцията, с цел да упрекна Украйна в удар по атомната електроцентрала.

Но инспекторите на МААЕ не откриха никакви взривни устройства на станцията, за което и обществено оповестиха. Всъщност това беше обществено предизвестие към Зеленски.

Но „ креативното търсене ” продължава. След неотдавнашното преустановяване на договорката за зърно Зеленски избълва цяла серия изказвания, че Украйна е подготвена и без договорка да продължи да транспортира зърно през черноморските пристанища.

Бившият шоумен усеща настроението на фена както плъх надушва сиренце.

Украинските телеграм - канали оповестяват: „ Според слуховете, офисът се нуждае от покруса на вода. Както се споделя, корабът ще потъне или с присъединяване на Руската федерация, или без, само че цялата виновност ще бъде върху тях. Тук Зеленски в този момент се пробва по всевъзможен метод да убеди компании и страни да продължат зърнения експорт, само че всички се опасяват да не станат самите те „ разменната монета “.

И тук си коства да разберете: от деградиращ наркоман, който трепери за личната си кожа, можете да очаквате всичко.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР