Актьорът Георги Стайков ще съди България в Страсбург заради забавена

...
Актьорът Георги Стайков ще съди България в Страсбург заради забавена
Коментари Харесай

Актьорът Георги Стайков ще съди България заради забавена инвалидна пенсия

Актьорът Георги Стайков ще съди България в Страсбург поради забавена с месеци инвалидна пенсия. За това се закани любимецът на генерации българи.

Легендарният български артист, който изигра бунтаря Ростислав във кино лентата „ Вчера “, днес живее прикован в инвалидна количка в жилището си в Бургас.  От 4 години страда от множествена склероза.

„ Играхме в Поморие, не в града след Поморие.  Аз си изкарах сцената, само че след това се тръшнах„, описа Георги.

Актьорът разчита само на пенсията си за хора с увреждания, която е в размер на 120 лв.. А тази за неработоспособност, макар решението от ТЕЛК от 6 февруари 2023 година, се бави.

„ Тя  е в размер на  604 лв.. Те усвоиха една камара милиони, бих споделил милиарди, а една дребна пенсия им се свиди. Ако парите ги няма до 7 март ще осъждам този, който трябва„, разгласи артистът.

След десетки функции в киното и на театралната сцена в България, той снима и в над 40 кино лентата и сериали в чужбина, като партнира на известни артисти.

„ Не единствено артисти, те са с най-различни професии и приказват най-различни езици. Това е животът„, разяснява любимецът на генерации българи.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР