Актьорът Джоко Росич е един от най-обичаните актьори. Роден е

...
Актьорът Джоко Росич е един от най-обичаните актьори. Роден е
Коментари Харесай

Безценните истини, които ни завеща Джоко Росич

Актьорът Джоко Росич е един от най-обичаните артисти. Роден е на 29 февруари 1932 година в някогашната република Югославия, само че от 1951 година живее в България. Майка му е българка, а татко му сърбин. Завършва стопанска система и школа по радиожурналистика, след което работи 17 години като публицист в БНР. Снима се в български, маджарски и сръбски филми. Понякога е именуван „ именитият каубой “. Носител е на медал „ Кирил и Меодий “ първа степен. Джоко Росич е фен и колекционер на оръжия, най-много ножове. Джоко Росич – артистът с най-запомнящ се пресипнал глас, взе участие в над 110 кино лентата.

Едни от най-известните филми в които е взел участие, са „ Осмият “, „ Езоп “, „ Демонът на империята “, „ Михаил Строгов “, „ На всеки километър “, „ Гоя “, „ Антихрист “, „ Баща ми бояджията “, „ Иван Кондарев “, „ Сватбите на Йоан Асен “, „ Войната на таралежите “, „ Камионът “ и „ Време разделно “.

С него се разделихме на 21 февруари 2014 година, само че той ни завеща толкоз доста мъдрости и истини за живота, че те ще останат за поколенията. Ето някои от тях:

– За какво му е на един мъж да прави каквото и да било в живота си, в случай че няма една жена до него, която да му каже: „ Браво, заплашителен си! “.

– Човек би трябвало да бъде отворен и готин и да одобри положителните неща от хората, с които е живял и продължава да живее.

– На този свят няма мощ, която да спре майка, защитаваща децата си, и млад мъж, бранещ любовта си.

– Утрешният ден – нов и неизживян, той ти носи идващото наслаждение.

– Не сте ли забелязали, че когато някъде се взема решение някакъв въпрос – има една типична приказка: „ Трябва да се… “, а никой не споделя това кой, с какви средства и по кое време би трябвало да направи това нещо.

– Днес всичко се е юрнало нанякъде. Като ми кажат: „ Ще вървя в Германия или Швеция “, запитвам: „ Що? “. Отговарят: „ Щото там е хубаво “. Чакайте, бе хора! Там не е било постоянно хубаво, създали са си го. Което ще рече: „ Дайте да запретнем ръкави, и при нас ще стане хубаво “.

И още фантастични мисли на артиста, вижте във ВИДЕОТО

Инфо: 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР