Актьорът Димитър Маринов спази обещанието си и развя българското знаме,

...
Актьорът Димитър Маринов спази обещанието си и развя българското знаме,
Коментари Харесай

Оскар в ръцете на българин: Димитър Маринов развя българското знаме на церемонията

Актьорът Димитър Маринов съблюдава обещанието си и развя българското знаме, откакто филмът с негово присъединяване " Зелената книга " завоюва Оскар. 

Маринов свири на цигулка от 4-годишен,  на 11 години е първа цигулка в именитата филхармония „ Пионер “, а на 15 изнася концерт в Кръглата зала на Организация на обединените нации, под диригентството на композитора и създател на именития мюзикъл „ Уестсайдска история “ -Ленърд Бърнстейн.

През 1982 година го одобряват във ВИТИЗ. Първа му учителка по актьорско майсторство е Невена Коканова, а с Чочо Попйорданов, на Христо Шопов са в един курс.

През 1990 година, дружно с шоуто на Румен Цонев, Йълдъз Ибрахимова, Андрей Баташов, Даниел Цочев и отпътува на турне в Америка и Канада. Заявява на приятелите си, че няма да се върне.  

Остава в Америка на 25 години, без да има нищо и без да знае езика. 

През годините работи като мияч на чинии, свири в заведения за хранене,  става притежател на заведение и кетъринг компания.

През 1999 година стартира да играе в The San Diego Repertory Theatre. Първото му прослушване и поява на огромен екран е за кино лентата Act of Valor, където играе руснак. През 2017 година взе участие и във кино лентата " Снимка с Юки " по едноименния роман на Мирослав Пенков.

Ролята си в " Зелената книга " дефинира като своята сбъдната фантазия. Първоначално е отритнат, тъй като е " прекомерно зрял " за облика. Месец по-късно му се обаждат и споделят, че би трябвало да се научи да свири на виолончело. Има единствено 5 дни, с цел да се приготви. 

Ролята е негова, а филмът завоюва общо три награди " Оскар " на церемонията нощес. 

Димитър Маринов ще бъде посетител на " София филм фест " и персонално ще показа кино лентата " Зелената книга " на фестивала.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР