Актьорът Димитър Маринов изпълни обещанието си и развя българския флаг

...
Актьорът Димитър Маринов изпълни обещанието си и развя българския флаг
Коментари Харесай

Димитър Маринов развя българското знаме на Оскарите /видео/

Актьорът Димитър Маринов извърши обещанието си и развя българския байрак от сцената на „ Оскарите”. Филмът „ Зелената книга”, в който взе участие и Маринов, сграбчи „ Оскар” на тазгодишната гала по раздаването на най-престижните оценки в света на киното.
Лентата беше оповестена за най-хубав филм, а статуетките на екипа връчи холивудската звезда Джулия Робъртс.
Маринов е роден в София, от дребен свири на цигулка и е приключил НАТФИЗ. Докато бил в казармата, Димитър е съден от боен арбитражен съд по обвиняване, че се е опитал да избяга на Запад. Все отново съумява да приключи филмовата академия. През 1990 година той пътува из Европа, Канада и Съединени американски щати като част от фолк джаз групировка. Остава в Ноксфил, Тенеси като политически емигрант. Работил е като барман, мияч на чинии и други, преди да стартира в киното през 1999 година
Маринов е два пъти притежател и на премията “Златен глобус” - в този момент като част от “Зелена книга”, а преди години и с присъединяване си в сериала The Americans, където е посетител звезда и като подобен го признават за притежател на премията дружно с останалата част от екипа.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР