Актуални данни за разпространението на коронавируса у нас вече ще

...
Актуални данни за разпространението на коронавируса у нас вече ще
Коментари Харесай

Информация за новите случаи на коронавирус у нас само сутрин?

Актуални данни за разпространяването на ковид у нас към този момент ще се оповестява на 24 часова база, или единствено в 8 сутринта. Това заяви бТВ, като се базира на Министерството на здравеопазването.
Други медии не бяха известени публично за решението на Националния действен щаб(НОЩ), който предоставяше данните на Министерство на здравеопазването и надлежно на медиите.  Нито от щаба, нито от Министерство на здравеопазването не изпратиха известие за смяната. 
Ето за какво за момента не разполагаме с друга информация по-различна от данните от утринния брифинг. А те са, припомняме:
При направени 1387 PCR теста, има 65 нови случаи на ковид за последното денонощие в България, като 25 са постъпили в болница. Общо случаите към този момент са 2069, а общи направените PCR теста са 60 100 или 8586 на 1 000 000 души. Това сподели секретарят на Националния действен щаб доцент Димо Димов. С други думи, процентът на инфектирани по отношение на направените проби за денонощието е 4,68 на 100. За съпоставяне, през вчерашния ден сутринта беше 2,13% (23 позитивни от 1079) по отношение на 6,45% оня ден сутринта (26 позитивни от 403 проби). Запазва се огнищният темперамент на болестта, т.е. връзките са ясно проследими и се постанова ефикасна карантина. Излекувани са още 23 души т.е. общо са 499. Починали са още 3 души, т.е. към този момент са 96.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 13 май
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР