Актуалната ситуация на сътрудничеството между България и Република Северна Македония

...
Актуалната ситуация на сътрудничеството между България и Република Северна Македония
Коментари Харесай

Посланикът ни в Скопие закичи с мартеница Владо Бучковски

Актуалната обстановка на съдействието сред България и Република Северна Македония разискаха българският дипломат в Скопие Ангел Ангелов и специфичният представител на държавното управление на Република Северна Македония за България Владо Бучковски. Двамата се срещнаха на 1 март 2021 година, оповестиха от Министерство на външните работи.

Двамата разговаряха за двустранните връзките в региона на медиите, образованието, културата, опазването на здравето и инфраструктурните планове . Специално внимание бе сложено на готовността на двете страни за създаване на граничния контролно- пропускателен пункт " Клепало " сред общините Струмяни и Берово .

По време на срещата дипломат Ангелов показа идните през 2021 година планове в границите на формалната помощ за развиване , предоставяна годишно на Република Северна Македония от България.

По мотив националния празник Баба Марта дипломат Ангелов подари мартеница на Владо Бучковски , който насочи поздравления по случай идния народен празник на България на 3 март.

Припомняме, Бучковски бе министър председател на районен съд. Македония от декември 2004 година до август 2006 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР