Актуална информация от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) от

...
Актуална информация от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) от
Коментари Харесай

Контролът върху украинските АЕЦ остава спорен

Актуална информация от Международната организация за атомна сила (МААЕ) от събота вечерта не дава визия към момента кой управлява двете нуклеарни централи в Украйна .

Все още е неразбираемата обстановка към някогашната атомна електроцентрала в Чернобил и най-голямата атомна електроцентрала в Запорожие , написа Der Standard.

Според МААЕ в събота украинският снабдител " Енергоатом " я е уведомил, че съветският " Росатом " е поел контрола над централата в Запорожие и я охранява с 400 бойци., като твърди, че дава единствено " консултантска помощ " на Украйна.

И двете страни удостоверяват, че личният състав в Запорожие може да продължи да работи на смени и че. Нивата на радиация са естествени.

Системата за . Въпреки това организацията подлага на критика обстановката, защото, защото се намира под напън и напрежение.

В Чернобил обстановката също остава още по-неясна . Наблюдението от страна на МААЕ остава невероятно, макар възобновеното електроснабдяване.

Припомняме, че надзор върху Чернобил и района съветската войска откри още в първите дни на нахлуването си в Украйна. Два дни по-късно

За нарастване на радиационния декор и съответна обстановка за риск от радиация не се оповестява.
 Съединени американски щати укориха Русия в нарушение на правилата за нуклеарна сигурност
Съединени американски щати укориха Русия в нарушение на правилата за нуклеарна сигурност

Заради продължаващия съветски обстрел по нуклеарни обекти в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР