Актуална е нуждата от гаранции срещу несигурността на работното място

...
Актуална е нуждата от гаранции срещу несигурността на работното място
Коментари Харесай

Петър Витанов и Крум Зарков за 1 май: Нужен е нов „трудов договор“ на БСП с левите хора

„ Актуална е потребността от гаранции против несигурността на работното място – отбраната и положителните условия на работа, както и справедливото възнаграждение, би трябвало да са предмет на непрекъсната битка, счита Зарков. Витанов добави, че с цел да се случи това е нужно съдействие сред социалистическата партия, служащи и синдикати и той вижда такова в редица европейски страни.

 

„ Не е обикновено да има толкоз работещи небогати, а огромният капитал да се разпределя сред шепа хора. Днес има нужда повече от всеки път да приказваме за тъждество, тъй като едни работят и не могат да платят сметките си, а други стават свръхбогати на техен тил “, сподели ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал Петър Витанов.

 

„ На нашата партия ѝ отива повече да се занимава с Кодекса на труда, в сравнение с с Изборния кодекс. Именно в Кодекса на труда се дефинират параметрите на трудовия контракт. Ако приемем, че всяка партия има за шеф своите гласоподаватели и получава като заплащане за труда си техните гласове, то явно Българска социалистическа партия има доста какво да усъвършенства в този аспект. Дошло е време Българска социалистическа партия да предложи „ нов трудов контракт “ с левите хора в България “, сподели Крум Зарков.

 

В хода на полемиката бе подложен въпросът за провокациите пред Българска социалистическа партия в ролята ѝ на най-големия представител на трудещите се:

 

„ Българска социалистическа партия е партия на тези, които построяват нашата страна, на тези, които имат право да бъдат спечелили, тъй като ежедневно вграждат труда си в постройката на общото ни бъдеще. Силна отбрана на работещите изисква мощна Българска социалистическа партия “, счита Зарков.
„ Когато Българска социалистическа партия е пета мощ в страната, тя няма мощ да промени нищо. Затова е изключително значимо да се върне там, където ѝ е мястото “, добави Витанов, съгласно който социалистическата партия би трябвало да приобщава, а не да отблъсква; да спомага, а не да монополизира.

 

Социалистическата партия повече от всяка друга е длъжна да дава самодейността на младежите. Младите хора на днешна България са повече солидарни с другите, повече обществено чувствителни, повече непримирими към несправедливостта, в сравнение с мнозина си мислят, считат още социалистите.

 

Зарков и Витанов са безапелационни, че левицата е носещата колона на българската политика и единствено съществуването на мощна социалистическа партия може да даде решение на политическата рецесия в страната.

 

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/


.


 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР