Актуализиран проект на решение за съдбата на паметника на Съветската

...
Актуализиран проект на решение за съдбата на паметника на Съветската
Коментари Харесай

Каква ще е съдбата на паметника на Съветската армия?

Актуализиран план на решение за ориста на паметника на Съветската войска в София са внесли общински съветници от групата на ГЕРБ-СДС. Те оферират да се разпореди на кмета на общината да изиска от страната да реалокира монумента, а скулптурните фигури и барелефи да са непрекъснато експонирани в Музея на социалистическото изкуство или върху различен държавен терен отвън центъра на града.

Демонтирането на паметника ще бъде прегледано на следващия ден, 8 март от Комисията по устройство на територията, архитектура и жилищна политика към Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Новото предложение, подписано от съветниците от ГЕРБ-СДСМалина Едрева, Диян Стаматов, Ивайло Петков и Димитър Вучев стъпва върху отчета за премахвмане на монумента от центъра на София, импортиран преди три години от Демократична България. Демонтирането на паметника е включено в дневния ред на съвещанието на Комисията по устройство на територията, архитектура и жилищна политика към Следствен отдел към окръжна прокуратура, което ще се организира на следващия ден, 8 март.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР