Актуализацията на Windows 10 през май 2023 г., която коригира

...
Актуализацията на Windows 10 през май 2023 г., която коригира
Коментари Харесай

В Windows 10, Microsoft Edge се рекламира чрез банери в търсенето

Актуализацията на Windows 10 през май 2023 година, която поправя проблеми в операционната система, добави нов банер, рекламиращ браузъра Microsoft Edge посредством търсенето. Рекламата се появява в лентата за търсене на Windows и предизвиква потребителите да употребяват Edge като браузър по дифолт.

Банерът споделя, че браузърът е „ основан предвид на вашата работливост “. Той също по този начин включва бутон с надпис „ Прилагане “, при щракването на който се възвръщат предложените от Microsoft настройки и Edge се задава като браузър по дифолт. Рекламите могат да бъдат затворени, като щракнете върху “X “ в ъгъла на банера.

По-рано сходни банери бяха видяни и в Windows 11. Те ​​рекламираха имейл-клиента Outlook и Microsoft Edge. Рекламите в приложението Outlook за iOS и Android също предлагат Edge, като „ най-безопасното решение за обзор на линкове в имейл от мобилни платформи “.

През декември 2021 година, Microsoft стартира упорито, благодарение на уведомления, да предизвестява потребителите на Windows 10 и 11, че Edge е по-добър от Гугъл Chrome. През февруари 2023 година, в бета-версията на Edge започнаха да се популяризират преимуществата на браузъра при влизане в страницата за изтегляния на Гугъл Chrome.

През май Microsoft стартира да демонстрира реклами за своите услуги в вариантите на менюто от приложението “Параметри “ в тестовия ъпдейт на Windows 11 за инсайдери.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР