Актуализацията на държавния бюджет се очаква да бъде гласувана окончателно

...
Актуализацията на държавния бюджет се очаква да бъде гласувана окончателно
Коментари Харесай

Гласуват окончателните текстове по актуализацията на държавния бюджет

Актуализацията на държавния бюджет се чака да бъде гласувана дефинитивно от Народното събрание. До късно нощес депутатите от отрасловата комисия дебатираха по тематиката, като за дефинитивно решение остана въпросът дали и по какъв метод да бъде обезщетен бизнесът поради високите цени на тока.

След като не съумяха да намерят задоволителен приходоизточник за подкрепяне на бизнеса поради високите цени на тока, депутатите отхвърлиха всички оферти.

Председателят на регулатора Станислав Тодоров съобщи: " КЕВР в петък, 1 юли, ще разгласи цените за битовите консуматори. Ако няма гласувани доходи към този миг, а има гласувано обвързване да компенсира бизнеса, Комисията би трябвало да вземе това поради и би трябвало да разгласи разнообразни цени от авансово оповестеното на 3,5% ".

Най-голямото перо в разходната част е поради увеличението на пенсиите от 1 юли и индексацията на част от тях от 1 октомври. Със законопроекта се вършат промени и в данъчните ставки – Данък добавена стойност за бира и вино в заведения се покачват до 20 на 100, а при хляба налогът ще бъде нулев. За доставките на природен газ за отопление се смъква до 9 на 100. Временно от данък се освобождават част от енергоносителите, написа БНР.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР