Актуализацията на бюджета предвижда увеличение на пенсиите, данъчни облекчения за

...
Актуализацията на бюджета предвижда увеличение на пенсиите, данъчни облекчения за
Коментари Харесай

Явор Божанков: Който отхвърли бюджета, ще носи отговорност към избирателите си

Актуализацията на бюджета планува нарастване на пенсиите, данъчни облекчения за фамилиите, диференциране на Данък добавена стойност за доста артикули и услуги.

Който отхвърли бюджета, ще носи отговорност към гласоподавателите си, сподели депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков.

" Не виждам по какъв начин през вчерашния ден някой е дал своя вот срещу антикризисните ограничения и актуализацията на бюджета. Надявам се да се откри разсъдък в зала и той да се гласоподава, тъй като тук не се отхвърля бюджета на Асен Василев. Тук ще се отхвърли бюджета на България, който е значим за всички “, добави той пред bTV.  

Божанков обясни, че по този метод няма да бъдат утвърдени ограничения, които са значими и засягат значими обществени групи. Актуализацията на бюджета планува нарастване на пенсиите, данъчни облекчения за фамилиите, диференциране на Данък добавена стойност за доста артикули и услуги, като да вземем за пример 0% за хляба, диференцирана ставка за топлата вода и парното, и облекчения за фамилиите.

Според него земеделците чакат нарастване на помощите, което е планувано в актуализацията и с бламирането на бюджета, а оптималната пенсия от 2000 лева в края на годината е била планувана да доближи 3500 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР